CNN+ is het nieuwe kanaal en logo van het iconische merk

CNN+ Logo

Op 19 juli kondigde de Amerikaanse televisiezender CNN de voltooiing aan van de werkzaamheden aan haar eigen nieuwe streamingdienst, CNN+. Kijkers kunnen dit netwerk al in het eerste kwartaal van 2022 gebruiken, waarin alleen nieuwe exclusieve programma’s die speciaal voor dit kanaal zijn gemaakt of gearchiveerde programma’s van de «ouder» worden uitgezonden. Verwacht wordt dat het nieuwe project zowel het aantal kijkers als de inhoud zelf aanzienlijk zal uitbreiden, met behulp waarvan abonnees kunnen voldoen aan hun verzoeken om films, programma’s en tv-programma’s waarin ze geïnteresseerd zijn te bekijken.

CNN+ Nieuw Logo

Gezien de hoge verzadiging van de informatiemarkt met aanbiedingen, besloten de ontwikkelaars van het nieuwe kanaal om de basisstijl van het merkontwerp, het hoofdlogo, inclusief de naam, te behouden en slechts enkele originele elementen toe te voegen. Naar hun mening zal deze methode de herkenning van de nieuwigheid behouden en tegelijkertijd zijn individualiteit aantonen.

Het nieuwe ontwerp omvat de toepassing van de merknaam op een enkel rood veld, in een onderscheidend lettertype met de toevoeging van het «+»-teken in een uniek ontwerp. Een dergelijk teken is tegenwoordig niet ongewoon. Het kan worden gevonden als een van de symbolen van ‘s werelds beroemdste nieuws- en entertainmentkanalen — Disney +, Discovery +, AMC +, Paramount +, Apple TV +. Met zijn hulp versnelt elk van deze kanalen het proces van visuele herkenning en het zoeken naar het gewenste kanaal. Tegelijkertijd overbelast het wijdverbreide gebruik van dit teken de informatieruimte, waardoor de kijker wordt vermoeid door de herhaling ervan.

Logo CNN+

Om op de een of andere manier een dergelijke negatieve belasting voor de gebruiker te verminderen, met behoud van hun eigen individualiteit, pasten de ontwikkelaars het principe van de eenheid van afbeeldingen in het logo toe. Dit bord is gemaakt in een algemene stilistische oplossing met de hoofdletters van het merk — CNN. Net als in hen is het beeld samengesteld uit onderling verbonden lijnen. Het bord bevat 3 elementen — de bovenste en onderste bogen van de L-vorm en de centrale figuur, die de andere twee in vorm herhalen, maar met elkaar verbonden zijn. Als gevolg hiervan zorgden de ontwerpers voor de uniekheid van de overdracht van het beeld van het bord, dat kan worden waargenomen als «+» en lijkt op het beeld van wegen op wegenkaarten of het bekende ambulance-symbool.

Volgend jaar, als de nieuwe tv-zender onder één CNN-merk voor iedereen beschikbaar komt, kunnen de kijkers beoordelen of deze beslissing juist was.