Citizens Bank Logo

  Citizens Bank Logo

  Citizens Bank is een Amerikaanse bank, waarvan de volledige naam Citizens Financial Group, Inc. Het staat op de 24e regel van de interne rating van de grootste financiële instellingen in de Verenigde Staten. Bovendien is het een van de oudste van het land, sinds het 193 jaar geleden werd opgericht – in 1828. Op dit moment maakt deze instelling deel uit van The Royal Bank of Scotland Group, die in 2015 zijn laatste aandelen kocht. De bank is nu beperkt en actief in 11 staten, waaronder Vermont, Pennsylvania, Ohio, New York, New Jersey, Michigan, Massachusetts, Delaware, New Hampshire, Maine en Connecticut. Het bezit 1.008 vestigingen en meer dan 31.000 geldautomaten. Het hoofdkantoor is gevestigd in Providence, Rhode Island.

  Betekenis en geschiedenis

  Citizens Bank Logo

  Wat is de burgerbank?

  Citizens Bank maakt deel uit van Citizens Financial Group, een van de twintig grootste bankmaatschappijen in de Verenigde Staten van Amerika.

  De oorspronkelijke naam van deze instelling is Street Bank in Providence. Onder deze naam verscheen hij in de 19e eeuw in Rhode Island. In 1871 werd op initiatief van de staatswetgever de Citizens Savings Bank opgericht, die de hele moedergroep uitkocht en een andere grote structuur vormde – Citizens Trust Company.

  Toen begon hij zich over de hele staat uit te breiden en 29 vestigingen te openen. Dit werd gevolgd door de opening van Citizens Financial Group. De houdstermaatschappij ontstond later toen de bank The Greenville Trust Company kocht en overnam. Deze gebeurtenis dateert van 1954. In 1985 veranderde Citizens zijn juridische status en werd het een federale spaarbank in plaats van een onderlinge spaarbank. Uitbreiding naar andere staten intensiveerde in 1986 en begon in Massachusetts.

  Bovendien namen de activiteiten van de instelling een vlucht en daalden, op basis van de financiële situatie in het land en de politieke situatie. Al die tijd sloot hij overeenkomsten met winkels over de locatie van hun filialen, kocht en bevestigde kleinere en onstabiele constructies. In de zomer van 2008 kondigde hij de verkoop aan van achttien vestigingen in de staat New York om er zevenenvijftig in het zuiden te openen.

  Geleidelijk aan werd zijn embleem in veel regio’s van de Verenigde Staten erkend. Zo lanceerde de bank in het najaar van 2009 een full-service filiaal in Bellingham, Massachusetts. Een andere belangrijke prestatie van Citizens Bank is het gebruik van RFID-technologie (radiofrequentie-identificatie). Dat wil zeggen, hij was de eerste die de methode van het herkennen van kaarten aan zijn geldautomaten in de praktijk bracht via MasterCard PayPass.

  Ondanks zijn zeer lange geschiedenis en lange geschiedenis in de banksector, heeft deze instelling haar logo niet veranderd sinds het verscheen als gevolg van de herstart van het bedrijf. Het is nog steeds groen en bestaat uit twee belangrijke elementen: een uitgebreide naam en een persoonlijk merkteken.

  Het logo heeft een horizontaal langwerpige vorm, omdat de naam van de bank vrij lang is en voldoende ruimte nodig heeft. De auteurs hebben dit probleem met succes opgelost. Ze plaatsten het woord ‘Burgers’ op de bovenste regel en benadrukten het belang ervan in vette en grote letters.

  In de onderste rij hebben de ontwerpers het resterende fragment van de naam geplaatst, met kleine lettertjes ervoor. Financiële Groep, Inc. nog steeds iets buiten de algemene grootte. De ontwikkelaars wilden de symbolen niet nog kleiner maken, om de normale leesbaarheid niet te verliezen. De naam staat aan de rechterkant van het logo.

  Aan de linkerkant is er een icoon van dezelfde kleur als de inscripties. Het bestaat uit vier symmetrische vormen van dezelfde grootte. De tekens verschijnen als naar binnen wijzende pijlen met afgekapte koppen. Door de negatieve ruimte ontstaat een andere interpretatiemogelijkheid, aangezien de brede cirkel in het midden en de vier smalle strepen die eruit lopen symboliseren de multidirectionele dekking van de activiteiten van de bank.

  Logo lettertype en kleuren

  Logo Citizens Bank

  Het lettertype dat in het logo wordt gebruikt, lijkt op Lisboa Sans Bold met kleine wijzigingen. Het is een slank, grotesk lettertype met de verkorte “C” overhangen. Het corporate palet is altijd groen gebleven – een onopvallende minttint.