Christian Dior Logo

  Christian Dior Logo

  Het Franse bedrijf Christian Dior SE is vernoemd naar de modeontwerper die het in 1946 oprichtte. De belangen van deze organisatie zijn niet beperkt tot één ding. Ze werkt even goed in de mode, maakt cosmetica en parfums, maakt kleding voor kinderen, maakt lederwaren, sieraden, horloges en sterke drank, en maakt zelfs een reeks korte films om haar exclusieve imago te versterken. Alles wat Christian Dior onderneemt, wordt een product van topklasse.

  Betekenis en geschiedenis

  Christian Dior Logo Geschiedenis

  Wat is Christian Dior?

  Christian Dior is een haute couture huis opgericht in 1984 in Frankrijk. Het is eigendom van de familie Arnault, een van de rijkste ter wereld.

  De naam van de maker is vereeuwigd op het logo van het luxe merk. De vermogende ondernemer Marcel Boussac nodigde de ontwerper uit om het Parijse modehuis Philippe et Gaston nieuw leven in te blazen, maar Dior weigerde: hij wilde helemaal opnieuw beginnen aan een nieuw project dat geen lange geschiedenis heeft. Zijn bedrijf zorgde voor een echte revolutie, waardoor vrouwen de verschrikkingen van de afgelopen oorlog konden vergeten. Ze werd een bron van vreugde en synoniem voor dromen, omdat de ontwerper aandacht besteedde aan elk klein detail en onberispelijke kleding creëerde die een weerspiegeling was van perfectionisme.

  De traditie en het erfgoed van Christian Dior worden weerspiegeld in een minimalistisch logo. Ondanks het feit dat het merk de luxe-industrie vertegenwoordigt, is zijn identiteit heel eenvoudig en ingetogen. Een duidelijk woordmerk zonder overbodige elementen maakt het modehuis goed herkenbaar. Tegelijkertijd wordt hij geassocieerd met uniciteit, aristocratie, verfijning, prestige, glamour en rijkdom.

  1948 – heden

  Christian Dior Logo 1948-vandaag

  Net als veel andere premiummerken gebruikt Christian Dior een logo bij zijn naam. Het was oorspronkelijk een volledige versie van de inscriptie. Daarnaast was er een symbool met de afkorting “CD”. Dan was er nog een ander woordmerk met de afgekorte naam van het bedrijf: Dior. In de beginjaren werd het met een hoofdletter “D” geschreven en de rest van de letters in kleine letters.

  Het bedrijf gebruikt een zwart-wit badge met monogram om de bekendheid te vergroten. De ontwikkelaars hebben de letters “C” en “D” gestileerd, waardoor ze spiegelbeelden van elkaar zijn. Het symbool is perfect symmetrisch: ondersteboven ziet het er precies hetzelfde uit als in het gebruikelijke. “C” versmelt met “D” onderaan en bovenaan zijn ze open.

  2018 – heden

  Christian Dior Logo 2018-vandaag

  In 2018 hebben de ontwerpers de “I”, “O” en “R” naar de hoofdletters verplaatst om het belang en de wereldwijde bekendheid van het Franse modehuis te onderstrepen. Tegelijkertijd is het lettertype nauwelijks veranderd.

  Sinds Maria Grazia Chiuri het hoofd van Christian Dior werd, zijn logo’s vaak verschenen op kleding, schoenen en sieraden als een onderscheidend decorelement. Belettering en iconische monogrammen creëren de huisstijl van het Parijse modehuis en herinneren klanten voortdurend aan zichzelf.

  Logo lettertype en kleuren

  Christian Dior Logo

  Voor beide woordmerken gebruikten de ontwerpers het lettertype Nicolas Cochin, genoemd naar de Franse kunstcriticus, schrijver en graficus. Dit is een lang en dun schreeflettertype ontworpen door Georges Peignot. De typograaf liet zich leiden door de tekst van de prenten van Nicolas Cochin, hoewel hij de vorm van de streken enigszins veranderde. De logo’s van Christian Dior hebben dynamiek: het effect van continue beweging wordt gecreëerd door de contrasterende dikte van de lijnen.

  Logo Christian Dior

  Wat betreft het kleurenpalet, het is zo eenvoudig mogelijk. De belettering en het monogram zijn altijd zwart en de achtergrond is in de meeste gevallen wit. Deze monochrome combinatie weerspiegelt de klassiekers van high fashion, symboliseert goede smaak en versterkt de indruk van stijlvolle logo’s.