Chowman wordt menselijker en krijgt karakteristieke nationale eigenschappen

Chowman Logo

Geduld, het tonen van respect, rust, welwillendheid en gastvrijheid zijn vooral kenmerkend voor de Chinese natie. Het weerspiegelen van deze kenmerken was de belangrijkste taak bij de rebranding van de Chowman-restaurantketen in Kolkata. Tegelijkertijd was het bij deze taak bijzonder moeilijk om het bijzonder aantrekkelijk te maken, aangezien de mensen van India worden gekenmerkt door een sterke toewijding aan hun eigen cultuur, die ze boven anderen waarderen. Een creatieve aanpak werd toegepast om een ​​opvallend en uniek merkembleem te creëren, dat niet alleen een prachtig logo werd. Haar executie combineerde de tekst en het bord met de creatie van een vorm die, gezien vanuit het algemene zicht van het embleem, onmiddellijk een aantrekkelijk lachend gezicht maakte van een welwillende en gastvrije Chinees, die de letter «O» in de naam verving . Het is een ingenieuze manier geworden om de Chinese nationale culinaire cultuur te combineren met Bengaalse potentiële consumenten. De eigenaar noemde dit gezicht gekscherend meneer Chow, wat door de bezoekers zelf positief werd onthaald.

Chowman Nieuw Logo

Vandaag heeft Chowman nieuwe stappen gezet in zijn ontwikkeling, zich buiten Bengalen uitgebreid en een netwerk opgezet in andere regio’s van India, wat in de eerste plaats de reden was voor de rebranding. Het succes van deze uitvoering van het logo leidde tot de beslissing om Mr Chow niet alleen als onderdeel van het logo te gebruiken, maar als het belangrijkste kenmerk van het hele merk. Gebaseerd op zijn lange geschiedenis van het organiseren van fijne Chinese diners, had het merk vooral behoefte aan zoiets als Mr Chow. Als resultaat werd een revolutionaire visualisatie gecreëerd die in staat was om de nationale kenmerken van het bedrijf over te brengen, het verlangen naar groei en het vermogen van de twee culturen om hand in hand te gaan demonstreren en het beste en lekkers van beide te delen. . Het is een effectieve manier geworden om het merk in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie te promoten.

Logo Chowman

De nieuwe identiteit, geleid door de heer Chow, heeft ertoe bijgedragen dat het belangrijkste motto wordt weergegeven: alle gewone mensen samenbrengen onder een mix van de beste Chinese smaak. Het nieuwe merk heeft een tijdloze identiteitsorganisatie met het vermogen om voortdurend te veranderen terwijl het merk blijft groeien. Dit is al merkbaar geworden in de manier waarop de grootte van het gezicht van meneer Chow geleidelijk verandert en groter wordt naarmate het gewicht toeneemt in de vorming van een positieve mening van bezoekers.

Chowman Voor en Na Logo (geschiedenis)

Het kleurenpalet van het merk is niet alleen verbonden met de psychologie van kleur, maar ook met de betekenis van elke tint in de Chinese cultuur. Het hoofdrood, dat een positief effect heeft op de eetlust, die de wens om te dineren creëert, is in de Chinese cultuur een symbool van vuur, dat, wanneer toegepast op restaurants, het hoofdproces van koken verbindt met visualisatie. Tegelijkertijd is het een symbool van voorspoed en geluk. Het gouden exemplaar waarin Mr Chow is gemaakt, is een symbool van adel en rijkdom.