Chinese Motorfietsen

  Chinese Motorfietsen

  In de moderne markt heeft de Chinese industrie haar positie stevig ingenomen. Dit geldt niet alleen voor de goederen van het economische segment, waarmee China meestal wordt geassocieerd, maar ook voor veel meer. Onder hen zijn bekende Chinese motormerken en de concepten achter hun logo’s. Elk van deze logo’s is een miniatuurweergave van de boodschap die het bedrijf aan klanten probeert over te brengen.

  CF MOTO

  CF Moto Logo

  Het bedrijf vierde onlangs zijn 30-jarig jubileum op de motor- en ATV-markt. CF Moto is de machtigste Chinese exporteur van deze voertuigen. Slechts 2 jaar geleden bedroeg het aantal showrooms van het bedrijf, dat over de hele wereld vertegenwoordigd is, ongeveer 2.700.

  Aanvankelijk specialiseerde het bedrijf zich alleen in de productie van motorfietsen en meer dan 10 jaar geleden werden ATV’s aan het assortiment toegevoegd, wat veel fans van extreme sporten over de hele wereld wisten te waarderen.

  Bij het overwegen van het logo van het bedrijf springt meteen de symboliek in de metallic kleur in het oog. Dit is in deze context biologisch, omdat motorfietsen niet voor niets vaak “ijzeren paarden” worden genoemd. Het symbool, dat is ingesloten in een horizontaal ovaal, lijkt op een kruising tussen de letters C en F. Dit is een zeer geslaagde ontwerpbeslissing. De schuin geplaatste letters roepen de associatie op van dynamiek en drive, zo kenmerkend voor motorrijden.

  Onderaan het logo staat de naam van het bedrijf. De naam van het merk ziet er fris en stijlvol uit en de zachte contouren van de letters passen in het algemene concept van de vormen van dit logo.

  HAOJUE

  Haojue Logo

  Haojue is een grote moderne Chinese fabrikant. Het produceert ongeveer 2 miljoen eenheden producten per jaar. Het werkt voornamelijk voor de binnenlandse markt van zijn staat.

  Het logo van dit bedrijf oogt erg ambitieus. Van de twee letters die in de merknaam staan, hebben de logo-ontwerpers een gestileerde kroon gemaakt. Deze oplossing is gunstig in meerdere contexten tegelijk:

  • visueel accent geeft zeggingskracht aan het logo;
  • de kroon als symbool heeft een bepaalde betekenis – het herinnert aan prestige en status;
  • rode kleur versterkt dit deel van het logo visueel.

  Onder het symbool zelf staat de naam van het bedrijf waarvoor de kleur blauw is gekozen. Dit is een winnende optie in termen van balans. Blauwe tinten in de logo’s geven de ernst van het bedrijf aan, de diepe en doordachte benadering van zijn bedrijf. Dus enige provocatie van het rood wordt gecompenseerd door de diepte van het blauw. Het logo is doordacht en schattig.

  JIALING

  Jialing Logo

  De eigenaardigheid van het bedrijf is dat het in de staatsvorm van eigendom is. De geschiedenis is zeer solide en interessant, aangezien het bedrijf in 1875 werd opgericht. Aanvankelijk produceerde het militaire uitrusting en wapens. De veranderingen in de strategische koers van het bedrijf vonden veel later plaats – in 1979. Het was tijdens deze periode dat het bedrijf motorfietsen begon te produceren.

  Het bedrijfslogo maakt gebruik van witte, zwarte en blauwe tinten. De combinatie van wit en zwart getuigt in principe van de specificiteit en efficiëntie. Blauw voegt, net als bij het vorige logo, meer diepte toe. Zachte vormen en vloeiende lijnen zijn kenmerkend voor zowel het lettertype als de afbeelding erboven. De enige uitzondering is de gelijkbenige ruit in de visuele vorm.

  JIANSHE

  Jianshe Logo

  De geschiedenis van het merk Jianshe is enigszins vergelijkbaar met de geschiedenis van het bedrijf Jialing. In 1889 werd het opgericht als een vuurwapenfabriek. Jianshe heeft lange tijd de rol gespeeld van de leidende defensieonderneming van de staat. De productie van motorfietsen begon in 1980. En in 2004 wordt het bedrijf de grootste Yamaha-partner in China. Dit pad is het bewijs van ontwikkeling en gereedheid voor transformatie.

  Het bedrijfslogo combineert rode, witte en blauw-turquoise tinten. Als we de stilistiek analyseren, kan worden opgemerkt dat het gebruik van blauwe en turquoise tinten van het lettertype in combinatie met vloeiende contouren een soort trend is. Hetzelfde kan gezegd worden over hoe de letters waaruit een bedrijfsnaam bestaat, worden weerspiegeld in stijlvolle visuele vormen. In dit geval wordt een symbool dat wit en rood gebruikt, omsloten door een rood vierkant. Dit maakt het logo herkenbaar en effectief. Een rustigere tint van letters geeft de algehele afbeelding harmonie.

  LEXMOTO

  Lexmoto Logo

  Lexmoto is een andere populaire Chinese motorfietsfabrikant. Een van de prioriteiten waarop het bedrijf zich richt voor zijn doelgroep zijn zuinigheid en rijplezier. Het bedrijf is een grote importeur van motorfietsen. Lexmoto-motorfietsen zijn bijvoorbeeld de op twee na populairste in het VK.

  Het logo maakt gebruik van zwarte en rode kleuren. Het symbool gevormd door drie ruiten in de algehele compositie wordt aangevuld met een zwart lettertype. Zoals bij sommige van de eerder beschreven opties, worden geometrische vormen in evenwicht gehouden door de vloeiende contouren van het type.

  LIFAN

  Lifan Logo

  Lifan is een krachtige motorexporteur naar de wereld. Volgens sommige schattingen wordt het bedrijf in zijn segment het meest herkenbare genoemd onder degenen die geproduceerde motorfietsen voor export verzenden. Het staat niet alleen bekend om zijn grote productievolumes en succesvolle verkoop van gefabriceerde motorfietsen, maar ook om zijn onderzoeksafdeling, die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van moderne productietechnologieën. Dus vandaag bezit de onderneming ongeveer 7 duizend patenten.

  Ook hier zien we het gebruik van zwart en rood terug in het logo. De hoofdletter van de naam wordt drie keer gebruikt in verschillende maten. Deze visuele compositie is ingesloten in een horizontaal ovaal. De beknoptheid en opzichtigheid van de rode kleur maakt het logo helder. De merknaam is geschreven in zwarte letters met anti-aliased randen. Alle letters van het logo staan ​​onder een hoek om stilistische consistentie te garanderen. Een ander belangrijk aspect is dat het bedrijf zich presenteert door middel van het logo, zonder de algemene trends te doorbreken. We hebben het over schuine letters.

  LONCIN

  Loncin Logo

  Het bedrijf staat bekend om zijn productiefaciliteiten en is een van de meest populaire in China. Last but not least is het bedrijf zo succesvol door de samenwerking met BMW, waarvoor het 30.000 motoren per jaar produceert. Loncin is een van de weinige bedrijven die heeft deelgenomen aan internationale FIM-competities. En in MotoGP-races heeft het bedrijf laten zien dat het de enige Chinese fabrikant is wiens motorfietsen kunnen concurreren op het niveau van een dergelijke competitie.

  Het Loncin-logo heeft hetzelfde schuine lettertype met afgevlakte hoeken van de letters. En nogmaals, dit is een combinatie van rood, wit en zwart. De schuine ruit is verdeeld in segmenten. Over het algemeen ziet het concept van het logo er stilistisch uniform uit en in lijn met de algemene trends die inherent zijn aan het logo van Chinese motormerken.

  QIANGJIANG

  Qianjiang Logo

  Qianjiang is een van de weinige merken die met succes de Europese markt is binnengedrongen. Geen wonder dat ze voor de export zelfs een speciale tweede naam Keeway bedachten, die zowel qua geluid als qua betekenis herkenbaarder is voor het Europese publiek.

  Ondanks dat het logo van het bedrijf de trends weergeeft die hierboven al meerdere keren zijn beschreven, ziet het er vrij uniek uit. Veelvoorkomende oplossingen die door ontwerpers worden gebruikt, zijn het gebruik van rode en schuine letters met “zachte” randen. Hetzelfde zien we in de visuele stilering van de eerste letter van de naam. Het formaat van deze stijl, waarbij de letter Q als sleutel wordt weergegeven, maakt het echter zeer herkenbaar. Zo onderscheidt dit logo zich van anderen.

  SHINERAY

  Shineray Logo

  Een soort “truc” van het Shineray-bedrijf in het productieproces kan het feit worden genoemd dat het een van de weinige Chinese ondernemingen is die gespecialiseerd is in de productie van terreinwagens.

  Het merklogo maakt gebruik van zwarte en rode kleuren, wat niet meer nieuw is. Hetzelfde kan gezegd worden van de visuele symboliek ingesloten in een horizontale ovaal, die we al tegenkwamen in de eerder beschreven logo’s. Er zijn echter enkele unieke oplossingen in dit logo. Bijvoorbeeld het feit dat de merknaam verschillende tekstkleuren gebruikt. En het unieke ligt in hun interessante presentatie – waarbij sommige letters in andere overgaan.

  WUXI FUTONG

  Wuxi Futong Logo

  Het Wuxi Futong-logo gebruikt ook een horizontale ovaal. Er is echter een felblauwe kleur op aangebracht. De letter F is interessant “ingeschreven” in het logo, waarvan een deel overgaat in een deel van het ovaal en de andere twee lijnen naar het midden gaan.

  Aan de ene kant symboliseert blauw de diepte van benadering en ernst, aan de andere kant brengt de heldere en rijke schaduw het idee van dynamiek over.

  Als we het hebben over de geschiedenis van het bedrijf, dan is het nog vrij jong. Het bedrijf is in 2007 geregistreerd. Desondanks stellen aanzienlijke productievolumes en de vraag naar voertuigen Wuxi Futong in staat om vol vertrouwen zijn positie in de markt in te nemen.

  ZONGSHEN

  Zongshen Logo

  In het Zongshen-logo zien we opnieuw rood en cursief lettertype. Maar er zijn ook onderscheidende kenmerken waardoor dit logo herkenbaar en interessant wordt, zoals in het voorbeeld van het merk Qianjiang. Dit zijn vleugels afgebeeld door verschillende rijen rode lijnen te combineren en te kruisen. Zo’n figuur boven de merknaam ziet er behoorlijk indrukwekkend uit in het logo. Ze versterkt het visueel.

  Wat de geschiedenis van het bedrijf betreft, de snelle opkomst van het bedrijf weerspiegelt grotendeels het idee achter het logo. In 1992 richtte Meester Zuo Zongshen een kleine werkplaats op. En vandaag is deze persoon opgenomen in de TOP-100 van de meest welvarende in China, en zijn pad wordt vergeleken met het succes van de oprichter van Honda.

  Kenmerkend voor logo’s van Chinese motormerken is dat ze vaak vergelijkbare visuele technieken gebruiken. Ze zijn zwart, rood, wit en blauw. Het is ook een stilering van letters voor de betekenissen die door de naam van het bedrijf worden overgebracht. Een ander dergelijk kenmerk is het gebruik van geometrische vormen, in het bijzonder ovalen. En de schuine lettertypen lijken te herinneren aan de beweging waar de motorfietsen van deze bedrijven om “roepen”. Tegelijkertijd straalt elk logo iets unieks uit, waardoor het onder andere herkenbaar is.