Chicago Fire FC onthult nieuw logo

Chicago Fire FC Logo

De vorige logo-update, die het team 2 jaar geleden presenteerde, zorgde niet voor positieve emoties bij de fans.

Het team zal vanaf het seizoen 2022 het nieuwe logo gebruiken. Op socialemediapagina’s voegde Chicago Fire FC eraan toe dat het «geïnspireerd is door de collectieve mening van fans en supporters». Het embleem werd inderdaad ontwikkeld onder de duidelijke leiding van Matthew Wolff. 20 duizend fans deelden hun mening op de officiële pagina van de club en op sociale netwerken. 2022 wordt een jubileumjaar voor het team — 25 jaar bij MLS.

Chicago Fire FC Nieuw Logo

Het nieuwe logo brengt de erfenis van Chicago Fire FC samen en is ontworpen «voor toekomstige generaties Chicagoans». De afbeelding wordt gepresenteerd in een kleurenpalet met rood en blauw. De kleuren doen denken aan de officiële vlag van de stad Chicago. Het logo bestaat uit een zespuntige ster in de letter «C». Rondom de centrale figuren is een gemoderniseerd Floriaans kruis geplaatst.

Logo Chicago Fire FC

2 jaar geleden voerde het team een ​​mislukte rebranding uit en het nieuwe logo werd een noodzaak. De club verloor zijn relevantie, want het speelde in Bridgeview, ver van zijn geboorteland Chicago. Dat logo was niet erg goed, omdat het niet de geschiedenis van de club weerspiegelde. In de nabije toekomst moet Chicago Fire FC nog andere materialen presenteren, bijvoorbeeld een teamuniform met een nieuw logo, merchandise, souvenirs. Het team wil zijn positie in het land en over de hele wereld versterken door de huisstijl te actualiseren.

Chicago Fire FC Oud en Nieuw Logo (geschiedenis)