Chicago Fire FC gaat fans ontmoeten en verandert het logo

Chicago Fire Logo

De voetbalclub uit de hoogste professionele competitie van de Verenigde Staten — Chicago Fire FC heeft haar nieuwe embleem voorgesteld aan haar fans en leden van de voetbalcompetitie. Zo’n evenement voor meer dan 20.000 fans van de club werd al lang verwacht. Hun meningen en wensen, evenals de resultaten van een enquête onder inwoners van de stad Chicago, die de club vertegenwoordigt, werden in aanmerking genomen bij het ontwikkelen van een nieuw ontwerp- en reclameconcept voor het team.

De gerenommeerde rebrandingspecialist Matthew Wolf werd ingeschakeld om het nieuwe logo te ontwerpen. Het idee van een nieuw wapen werd geïmplementeerd op basis van de resultaten verkregen tijdens de «ronde tafels», blitz-polls in sociale netwerken, na het bepalen van de optimale variant uit verschillende die door de ontwikkelaar op de websites werden gepresenteerd.

Chicago Fire Nieuw Logo

Het werk werd meer dan zes maanden uitgevoerd in nauw contact met de leden van het team zelf en zijn fans. Een belangrijke rol bij het vormgeven van het uiterlijk van het logo werd gespeeld door de achterstallige vernieuwing van de geest en methode van directe onderlinge samenwerking rechtstreeks met fans van Chicago Fire FC. De verwachting is dat het resultaat volledig overeenkomt met de wensen van de deelnemers aan het onderzoek en precies het symbool zal worden dat de club zelf adequaat kan vertegenwoordigen, een eerbetoon aan zijn Great City of Chicago zal zijn en met trots zal worden gedragen door alle spelers en fans van het team.

Het logo bestaat uit verschillende hoofdelementen — een centrale rode letter «C» (de oorspronkelijke naam van de club), die een rode zespuntige ster omsluit. Deze symbolen worden omlijst door het Florian-kruis in lichtblauw in een vrije interpretatie van de figuur. Alle kleuren die in de symboliek werden gebruikt, werden in strikte overeenstemming met hun tinten aangebracht op de vlag van de stad Chicago, waarvan de noodzaak werd aangegeven door bijna iedereen die aan het onderzoek deelnam.

Logo Chicago Fire

Naast het wapen werden een tekstsymbool en twee tekens voorbereid — de ene bevat de stilering van de gemeentelijke affiliatie en de tweede — het woord «vuur», dat wordt gescheiden door blauwe strepen. Bij het maken van het tweede bord werd het thema van de tatoeage van Pattrick Stanton gebruikt.

Zo kon het team niet alleen voldoen aan de smaak van zijn fans, die ontevreden waren na de toepassing van het Fire Crown-embleem in 2019, maar ook het idee weerspiegelen om te streven naar de overwinning in gemeenschappelijke eenheid met de stad en zijn fans.

Zoals aangekondigd door de club zal er al in het voorseizoen van 2022 een volledig nieuw ontwerp worden toegepast. Tegelijkertijd werd gegarandeerd dat als een van de tekens tot afwijzing van supporters zou leiden, deze onmiddellijk zou worden gewijzigd in een meer geschikte.

Chicago Fire Before and After Logo