Chevron Logo

  Chevron Logo

  Voor grote zakenmensen is het spreekwoord “Zoals je een schip noemt, zo zal het drijven” niet alleen maar lege woorden. Veel hangt af van de merknaam: de houding van de doelgroep, klantenbinding, toegenomen interesse van de consument. Het is goed als het merk wordt gepromoot en de naam op ieders lippen ligt. Niettemin is een absoluut noodzakelijk en essentieel element voor het organiseren van elk bedrijf het creëren van een visuele verwijzing naar het merk – het logo. De tijd komt en het merk krijgt een visueel ontwerp, een grafische omlijning, die bij de geringste blik erop meteen een associatieve array opbouwt met de naam en de aangeboden producten of diensten.

  Tegenwoordig lost een logo een groot aantal taken op, dus geen enkele zichzelf respecterende ondernemer zal de mogelijkheid weigeren om klanten aan zichzelf te herinneren door middel van heldere en gedenkwaardige symbolen. Het opbouwen van een emotionele band met een klant door middel van een visueel beeld is het belangrijkste doel van een logo.

  De weg naar het creëren van een uniek ideaalbeeld voor een specifiek type bedrijfsactiviteit is op zijn eigen manier netelig en interessant. Door het Chevron-logo als voorbeeld te gebruiken, wordt duidelijk hoe belangrijk het is om uw zakelijke niche nauwkeurig te definiëren, samen te werken met klanten in hetzelfde culturele veld en feedback te geven, niet alleen in de vorm van innovaties in de productie, maar ook om het uiterlijk te veranderen als een werk over fouten.

  Betekenis en geschiedenis

  Chevron Logo Geschiedenis

  Wat is Chevron?

  Chevron is de op één na grootste oliemaatschappij van de Verenigde Staten. Het houdt zich bezig met de winning van olie en aardgas, evenals de productie van elektriciteit, petrochemische producten, brandstoffen, smeermiddelen.

  Tegenwoordig is het bedrijf Chevron goed bekend bij Amerikanen, omdat de benzinestations zich bijna op elke hoek in de Verenigde Staten bevinden. Het merk heeft geloofwaardigheid gewonnen bij concurrenten, klantenloyaliteit en veel respect in de wereld van ondernemerschap. En dat allemaal omdat niet alleen hoogwaardige grondstoffen en uitstekende service door het personeel, maar ook hoogwaardig ontwerp, een ontwikkelde identiteit Chevron tot het vlaggenschip van de brandstofindustrie heeft gemaakt.

  1879 – 1906

  Pacific Coast Oil Company Logo 1879-1906

  De geschiedenis van het merk begint ongeveer 100 jaar geleden, toen The Pacific Coast Oil werd opgericht in 1879. Destijds was zo’n naam niet verrassend – de duidelijke beschrijving van het product aan de basis van de naam verschafte eenvoudige informatie rechtstreeks aan de potentiële koper. We kunnen zeggen dat er een zekere neiging was om dingen bij hun eigen naam te noemen en bedrijven geen pretentieuze, heldere en complexe, niet-verwante woorden te noemen. In dit geval positioneerde het bedrijf zichzelf als de leider van de Stille Oceaan, door de geografische namen vast te stellen en het productiegebied te vertegenwoordigen. De gestileerde belettering, die overeenkomt met de tijd, weerspiegelde de grafische tradities van het visuele ontwerp van Amerikaanse fabrikanten. Het waren belettering en ornamentele patronen die het imago van de toekomstige marktleider destijds conservatief, pragmatisch en modern maakten.

  1906 – 1948

  Standard Logo 1906-1948

  Toen was er een reeks veranderingen. Er waren veranderingen in het algemene concept van het bedrijfsmodel en een tijd van rust, toen het bedrijf zich aanpaste aan zijn imago en zich ontwikkelde tijdens een moeilijke periode voor Amerika. Tegelijkertijd begonnen er standaard tankstations te verschijnen, gericht op de hoge kwaliteit van grondstoffen. In de context van de ontwikkeling van de identiteit was de strategie van de fabrikant gericht op het toevoegen van het woord “Standaard” en geometrisch omlijnde vormen van de letter “V”. Er verschenen drie veelkleurige lijnen met een karakteristieke curve in het midden, die op een chevron leek. De kleuren – blauw, wit en rood – lagen op elkaar en vormden visueel scherpe vleugels of vergrote pijlpunten. Het blauwe bijschrift hierboven – “Standaard” – was in hoofdletters geschreven en viel niet meer op.

  1948 – 1969

  Standard Logo 1948-1969

  Opnieuw vond er in 1948 een verandering plaats in het uiterlijk van het merk. We verwijderden de zijlijnen die de drie “V’s” bij elkaar hielden, maakten meer visuele witruimte en het opschrift “Standart Basoline” bovenaan. Dit woord was ingebouwd in het algemene model van de conventioneel “vleugels” genoemd en leek op een bout of plug die kon worden gebruikt om een ​​pijp af te sluiten. Een interessante visie op het beeld, dat wordt geassocieerd met een vlag, schoorsteen of doos, maar dit waren de niet-standaard beslissingen van het management. En het wist precies wat het met het logo wilde bereiken: de aandacht van klanten trekken en nauwe samenwerkingen aangaan.

  1948 – 1969

  Chevron Logo 1948-1969

  Dit werd gevolgd door een scherpe wijziging in het concept van het logo. Het eerste embleem is verwerkt in het logo. Het zag eruit als een inscriptie in een cirkel die verbonden was met drie “V’s”. Los daarvan moet worden opgemerkt dat deze V-vormige “vleugels” werden omlijst door een schaduw aan de rechterkant, die nog niet eerder grafisch was uitgevoerd. Op de een of andere manier zijn de innovaties erg merkbaar geworden. De focus van de opdrachtgever verschoof naar de ronde “cap” van het logo. Misschien was het gewoon een eerbetoon aan de mode van de beeldcultuur van die tijd. Immers, zoals u weet, werden vanaf de jaren 50 steeds meer ronde patronen gecreëerd, zowel in textiel als in architectuur. Niets belette Chevron om deze trend op te pikken en daarmee een nieuwe ronde toe te voegen aan zijn grafisch ontwerp. Trouwens, de cirkel omvatte niet alleen Chevron Baselines, maar er was ook een brand op de “V”, alsof de wind van rechts was geblazen en de vlam naar links was gesprongen. Over het algemeen begon het logo eruit te zien als een magische bal met een geïnstalleerde poot of een gloeilamp. De indrukken van hem zijn dubbelzinnig: de fabrikant verklaart zichzelf luid, op alle mogelijke manieren zijn werkterrein demonstrerend (vuur, een gloeilamp die brandt), maar vergeet tegelijkertijd de regels van proportionaliteit, relevantie en eenvoud. Te veel kleuren en details van verschillende maten. Dit trekt aan met zijn schakering, maar stoot ook af met een hoop details. Dit logo kon niet ondubbelzinnig onverschillig zijn gebleven.

  1969 – 2006

  Chevron Logo 1969-2006

  En weer was er een vereenvoudiging van het logo. De leiders van de marktleider realiseerden zich de fout en besloten het logo opnieuw te ontwerpen, waardoor de stijl minder pretentieus en formeler werd. Het vereenvoudigen van het logo is een betekenisvol formalisme geworden. Er zijn slechts twee letters “V” in blauwe en rode tinten, bovenaan staat een inscriptie “Standaard”. Niets opmerkelijks, maar door de letters die aan de bovenkant “V” grensden, leek het alsof de bovenkant van het logo was afgerond. Het kan niet gezegd worden dat het logo van die tijd emoties of associaties opriep. Gewoon een logostandaard, alleen lijnen.

  2006 – heden

  Chevron Logo 2006-vandaag

  De merknaam en het logo moeten bij elkaar passen. Daarom is Chevron een visuele chevron geworden, en geen versluierde symboliek van het werkterrein van het bedrijf. Natuurlijk kan men het eens zijn met de mening dat de naam niet de essentie van het bedrijf weerspiegelt, maar dat het originele logo zijn eigen naamgevingsregels dicteerde. Maar toch kan men de overwinning van oprechtheid en eenvoud op demonstratie en een overdreven verlangen om op te vallen niet ontkennen. Smaakvolle, nette en laconieke groeten van Chevron strelen niet alleen het oog van de koper, maken hem tegelijkertijd herkenbaar en uniek, maar verklaren ook gezaghebbend: meesters zijn meesters omdat ze fouten weten toe te geven en het beter doen. Er moet aan worden toegevoegd dat het chevron-logo nu is ingeschreven in een rechthoek met een scherp uiteinde van onderaf, en de witte V-lijn valt helemaal niet op, maar duidt alleen op de aanwezigheid ervan. Het lettertype van de belettering “Chevron” is ook veranderd, organisch passend in het algemene concept van het logo. Nu is het logo solide, solide en zelfvoorzienend te noemen, omdat alle elementen door betekenis en vorm met elkaar verbonden zijn. In 2005 werd, volgens de traditie van visuele afbeeldingen van die tijd, besloten om een ​​gradiënt toe te voegen aan blauwe en rode kleuren en de letter V te “verpakken”. Hierboven werd het opschrift “Chevron” minder scherp, omdat het lettertype veranderde, die aantrekkelijker en visueel minder conform leek te zijn …

  Logo lettertype en kleuren

  Chevron Logo

  Het huidige embleem was gebaseerd op het embleem uit 1969. Een gemeenschappelijke ontwerpvisie verenigt hen, en toch voegen het “gedempte” lettertype, het zachte kleurenpalet en het 3D-effect volledigheid en conformiteit toe aan moderne identiteitstrends.

  Logo Chevron

  Qua lettertype vertoont het overeenkomsten met Myriad Pro-Bold, ontworpen door Robert Slimbach en Carol Twombly voor Adobe. In ieder geval is de “h” veranderd omdat de bovenkant is afgeschuind om een ​​betere maat te geven naast de hoofdletter “C”. Over kleur gesproken, er is geen dubbelzinnigheid of twijfel – blauwe en rode tinten op een witte achtergrond vormen een gevouwen scherphoekige “V”, op sommige plaatsen van de vouw is een wazig verloop duidelijk.