Chatham — een oud merk met een nieuwe visuele identiteit

Chatham Logo
In 1877 richtte de directe voorouder van Alex Chatham, nu de eigenaar van het bedrijf Chatham op Kickstarter, de Chatham Manufacturing Company op. Het merk was gevestigd in Elkin, North Carolina en hield zich bezig met de productie van wollen dekens. De producten van het bedrijf zijn niet alleen beroemd geworden in de Verenigde Staten, maar over de hele wereld. Geleidelijk aan breidde het merk zijn aanbod uit, inclusief wollen interieurs voor autoshowrooms. De directe klanten waren automerken als Ford, Chrysler en Studebaker. Maar in 1988 verloor de familie Chatham de controle over het bedrijf, wat leidde tot de sluiting van het merk. De achter-achterkleinzoon van Alexander Chatham, Alex, besloot het familiebedrijf te herstellen en het in zijn oude glorie terug te brengen, te beginnen in 2020 met de oprichting van een nieuwe, maar oude onderneming. Het succes van Kickstarter was het uitgangspunt, voortbouwend op de originele Chatham Blanket.

Chatham Nieuw Logo
Voor de verdere succesvolle heropleving was het noodzakelijk om de vorming van een nieuwe identiteit vakkundig te benaderen om een ​​visuele relatie te bieden met het succesvolle verleden van het merk, maar overgebracht in de juiste moderne interpretatie. Om dit te doen, heeft de ontwerpstudio in Brooklyn, NY een enorm archiefmateriaal verzameld en herwerkt dat de hele geschiedenis van het merk bevatte. Succesvolle crowdfunding was de steunpilaar die een stabiele en sterke ondersteuning bood voor de start van een nieuwe productie van Chatham-dekens. De oproep tot Order vroeg in de productie hielp bij het vormgeven van een boeiende en zeer informatieve visuele identiteit. Aanvankelijk werden de belangrijkste en karakteristieke opschriften voor de modules bepaald en geselecteerd, die waren gebaseerd op historische varianten van het tijdperk van de oprichting van het merk. De krachtigste was de weergave van het originele tekstblok uit de jaren 40, de Chatham Blanket, met moderne tagbinding.

Logo Chatham
De historische verbinding werd voornamelijk verzekerd door de selectie van moderne lettertypen, waarvan de grafische weergave het dichtst bij de uitvoering van de teksten van die tijd was, en die het vaakst werden gevonden in advertenties voor een wollen bedrijf. Chatham Blanket-blokkering werd strikt toegepast op algemene producten. Om te passen bij en te verbinden met zijn vroegere identiteit, werd de tekst opnieuw getekend, gezien de helderheid en precisie van zijn rechthoekige vorm, en werd hij bijzonder effectief wanneer hij werd toegepast op labelborduurwerk. De platte letters waren wat uitgebreid en aan de tekst zelf werden dikke vierkante schreven, typisch voor historische uitvoering, toegevoegd.