Chase Logo

  Chase Logo

  Chase is een merk van de Amerikaanse monetaire organisatie JPMorgan Chase Bank. De naam wordt geassocieerd met de achternaam van de politicus en advocaat Salmon Portland Chase, hoewel deze persoon niets te maken heeft met de financiële instelling.

  Betekenis en geschiedenis

  Chase Logo Geschiedenis

  Wat is Chase?

  Chase is de afkorting voor JPMorgan Chase Bank. Het is een Amerikaans bedrijf dat financiële en investeringsbankdiensten levert.

  De oorsprong van Chase gaat terug tot de dagen voordat het officieel verscheen. Destijds bestonden alleen zijn voorgangers, en elk van deze organisaties had zijn eigen logo. De bekendste hiervan is het achthoekige merkteken, ontwikkeld in 1961.

  1799 – 1877

  Manhattan Company Logo 1799-1877

  In 1799 werd de Manhattan Company-bank opgericht – de verre voorouder van Chase. De vorm ervan is tot op de dag van vandaag bewaard gebleven, waarop de juridische basisinformatie werd vermeld: de status van de financiële instelling, naam, jaar van oprichting, enz. Voor de inscripties zijn verschillende lettertypen gebruikt, waaronder gedrukt en handgeschreven.

  1877 – 1955

  Chase National Bank Logo 1877-1955

  In 1877 verscheen een andere oprichter van de moderne JPMorgan Chase Bank: Chase National Bank. Zijn briefhoofd had drie regels: “The Chase National Bank”, “OF THE CITY OF NEW YORK” en “57 BROADWAY.”

  1955 – 1961

  Chase Manhattan World Wide Banking Logo 1955-1961

  De twee instellingen fuseerden in 1955 om de Chase Manhattan Bank te vormen. Tegelijkertijd verscheen het logo van een nieuwe financiële organisatie: het beeld van de wereld tegen de achtergrond van de contouren van de Verenigde Staten. De geografische kenmerken waren omgeven door een vierkant frame met afgeronde hoeken. Binnenin waren de woorden “WORLD-WIDE BANKING” en “CHASE MANHATTAN”.

  1961 – 1976

  Chase Manhattan Bank Logo 1961-1976

  Begin jaren zestig. Het in New York gevestigde bedrijf Chermayeff & Geismar was betrokken bij het herontwerp. De specialisten boden acht emblemen aan, waaronder een versie met de woorden “THE CHASE MANHATTAN BANK” (links) en een gestileerde achthoek (rechts). Het bestond uit vier veelkleurige delen die beweging symboliseerden. Door de witte ruimte in het midden begint de ontwikkeling van binnenuit. De vier cijfers – blauw, groen, bruin en zwart – waren één, net als de bank zelf, die veel divisies heeft.

  Maar niet alle Chase Manhattan-medewerkers waren klaar voor dergelijke experimenten: meer dan de helft van de topmanagers was tegen abstracte symbolen. Aan de andere kant ging het gerucht dat de achthoek een doorsnede was van waterleidingen die ooit door de Manhattan Company waren geïnstalleerd. Maar de belachelijke veronderstelling werd door Ivan Chermayeff zelf weerlegd.

  1976 – 2005

  Chase Logo 1976-2005

  Na de modernisering was de basis van het logo een rechthoek verdeeld in twee delen: een blauwe bovenkant en een rode onderkant. Aan de linkerkant was de reeds bekende achthoekige figuur, en aan de rechterkant was de inscriptie “CHASE”. Beide elementen waren wit.

  2005 – heden

  Chase Logo 2005-vandaag

  In 2004 nam JPMorgan Chase Bank One Corporation over. Marketeers hebben een nieuw doel: de aandacht trekken van klanten in de staten waar Bank One voorheen vestigingen had. Dit was het doel van een herontwerp dat in 2005 werd uitgevoerd.

  De ontwikkelaars hebben het logo vereenvoudigd door de tweekleurige rechthoek te verwijderen. Om de afbeelding te contrasteren, maakten ze de achthoek blauw en het bijschrift zwart.

  Logo lettertype en kleuren

  Logo Chase

  Het belangrijkste symbool van Chase is een abstracte achthoek. Het geometrische ontwerp is geïnspireerd op de Chinese munt. Het witte vierkant in het midden stelt de veilige kluis voor.

  Het gewijzigde Zekton Bold-lettertype werd gebruikt voor de inscriptie. Kleurenschema omvat Bright Navy Blue (# 117ACA) en Eerie Black (# 211E1E).