Charles Schwab Logo

  Charles Schwab Logo

  Charles Schwab is een internationale financiële onderneming met de derde positie in de wereld in termen van activa (alleen vóór BlackRock en Vanguard). Het verscheen in 1971 op initiatief van een zakenman, investeerder en financier Charles Schwab, die de bank een eigen naam gaf. De plaats van oprichting is de stad San Francisco, Californië, en het hoofdkantoor bevindt zich in Westlake, Texas. Deze instelling is gespecialiseerd in bank- en bemiddelingsactiviteiten. Het staat ook bekend om zijn elektronische handelsplatforms.

  Betekenis en geschiedenis

  Charles Schwab Logo Geschiedenis

  De carrière van een financiële instelling begon in 1963, toen Charles R. Schwab begon met het publiceren van het Investment Indicator-bulletin. En pas in april 1971 verscheen de First Commander Corporation, geregistreerd in Californië en eigendom van de industriegigant Commander Industries. Het bedrijf is opgericht om bemiddelingsdiensten en de distributie van nieuwsbrieven aan te bieden.

  Aan het einde van hetzelfde jaar kocht een groep van vier, onder leiding van de oprichter, alle aandelen van de nieuwe eigenaar op, zodat het bedrijf, samen met de makelaarsdienst, aan hen overging. In 1973 noemden ze het Charles Schwab & Co., Inc. En in 1975 richtte Schwab zijn eigen beursvennootschap op.

  De oprichtster heeft veel moeten vechten voor zijn eigen bedrijf, aangezien velen geïnteresseerd waren in haar succesvolle carrière. De makelaarsdienst is vele malen gekocht en verkocht, wisselde regelmatig van eigenaar, maar bleef altijd overeind, met behoud van een visuele identiteit. En het bedrijf zelf heeft herhaaldelijk verschillende gespecialiseerde structuren verworven en geabsorbeerd, maar heeft het primaire teken van visuele identificatie behouden. Daarom zijn er slechts twee logo’s in zijn geschiedenis.

  1971 – 2001

  Charles Schwab Logo 1971-2001

  Het eerste embleem was zo eenvoudig mogelijk en bestond uit de voor- en achternaam van de oprichter van de bank- en makelaarsorganisatie. Zwarte letters op een witte achtergrond maakten haar sober, praktisch en zakelijk, wat haar focus op basisactiviteiten aantoonde. De letters waren vetgedrukt en op één regel geplaatst. Het bestond uit kleine letters en hoofdletters. De borden waren klassiek – zelfs bedrukt met schreven en schuine randen bovenop de hoge elementen.

  2001 – heden

  Charles Schwab Logo 2001-vandaag

  Toevallig besloot Charles Schwab, nadat hij een boete van $ 10 miljoen had betaald voor het overtreden van het bankgeheim door de nieuw verworven dochteronderneming van de US Trust, onmiddellijk zijn imago te veranderen. Tegen die tijd was het herontwerp van de officiële website al voltooid, dus het management ging over tot het herontwerp van het logo. Ze wilden haar modern zien. Hiervoor hebben de ontwikkelaars de blauwe kleur van het neon spectrum gebruikt. Ze maakten een vierkante achtergrond en plaatsten de bedrijfsnaam op twee regels. De bovenste wordt uitgevoerd in dunne cursieve letters, de onderste in hoofdletters.

  In 2001 verscheen een andere versie van het logo – een eenregelige versie. Het bestaat uit dezelfde tekst als het vorige embleem, maar dan zonder de blauwe achtergrond en de indeling met twee rijen. De zin is op één regel geschreven en bevat twee soorten lettertypen. Deze zwart-grijze versie wordt gebruikt als bord voor bankkantoren en lokale filialen. Wordt ook gebruikt voor reclamedoeleinden.

  Logo lettertype en kleuren

  Charles Schwab Logo

  Voorafgaand aan het begin van het nieuwe millennium gebruikte Charles Schwab een minimalistisch logo met niets anders dan de voor- en achternaam van de eigenaar. Op deze manier benadrukte het management van het bedrijf de ernst van zijn activiteiten. Maar toen veranderde alles drastisch en werd een radicaal ander concept geschetst voor de financiële organisatie. In 1998 huurde ze Razorfish in om de site opnieuw te ontwerpen. En toen ging ze verder met de rest van de identiteit – het teken en het embleem. Als gevolg hiervan zijn de symbolen moderner en gemakkelijker te begrijpen geworden.

  Logo Charles Schwab

  Het bovenste deel van de tekst in het huidige logo is geschreven in kleine letters en cursief in Elegant Garamond. Dit is een traditioneel schreeflettertype ontworpen door Claude Garamond. De onderste regel is in het Minion Regular hoofdlettertype van Robert Slimbach. Voorheen bevatte het embleem een ​​voor- en achternaam, ontworpen in de Concept Medium Condensed-stijl met enkele wijzigingen.

  Het palet is monochroom en bestond altijd uit een combinatie van twee kleuren: in het debuutlogo – zwart en wit, in het huidige – neonblauw (tint # 019cdc) en wit. Er is ook een andere optie beschikbaar, bestaande uit grijs # 999999 en zwart.