Chandon — een nieuw concept van exquise Franse mousserende wijnen

Chandon Logo
Echte wijnkenners kennen de originele selectie van luxe elite mousserende wijnen uit Chandon. Dit jaar bracht het bedrijf een aantal nieuwe unieke boeketten op de markt, waarbij de presentatie werd gecombineerd met de presentatie van een nieuwe huisstijl. Het gerenommeerde Franse merk werd in 1959 opgericht door Robert-Jean de Vogüé, president van Moët & Chandon. Tegenwoordig bevinden de wijnmakerijen van het bedrijf zich over de hele wereld in de beste delen van de planeet voor de teelt van druiven — in Argentinië, Californië, Brazilië, China. En in 2014 werd de productie geopend in India. Dit werd gedaan om een ​​uniek en onnavolgbaar boeket te verkrijgen, dat elke regio op zijn eigen manier vormt vanwege het verschil in klimatologische omstandigheden van rijping van wijnstokken en bessen.

Chandon Nieuw Logo

Het nieuwe beeld werd toevertrouwd aan de gerenommeerde Londense ontwerpstudio MadeThought. Haar taak was niet alleen om de visualisatie van het al te bekende merk te veranderen, maar om er nieuwe noten in te brengen. Het nieuwe imago moet nog vele jaren relevant blijven, met behoud van naamsbekendheid, rekening houdend met de eigenaardigheden van de moderne perceptie van informatie en de presentatie ervan aan de consument. Hiervoor waren alle voorwaarden verbonden aan de rijke geschiedenis van de oprichting en ontwikkeling van Chandon, die wordt gekenmerkt door een constante aanwezigheid van optimisme en een avontuurlijke geest.

Logo Chandon

Deze geest werd overgebracht naar de nieuwe toekomst van Franse wijnmakers dankzij de diepgaande studie van de nieuwe huisstijl van MadeThought. Hun creatieve aanpak werd weerspiegeld in de visuele implementatie van elk reclame-element van het beroemde merk — het logo, de verpakking en het verpakkingsontwerp, terwijl tegelijkertijd het vertrouwen in het product werd vergroot, het gevoel van feest en de geest van avontuur konden worden gedeeld met echte kenners van mousserende wijnen.

Chandon Voor en Na Logo (geschiedenis)

Een belangrijk onderscheid van het nieuwe merk was de afwijzing van het vallende stersymbool, dat niet langer overeenkwam met de moderne doelen en doelstellingen van het bedrijf. Groei, niet vallen, constant branden, niet branden, eeuwigheid, niet vluchtig — dit is de toekomst van Chandon en zijn wijnen. Nu is Chandon een rijzende ster met 7 nieuwe punten die klaar zijn om te openen, gelegen op alle continenten van de wereld. Het logo heeft zijn belangrijkste symbool behouden — de naam van het bedrijf, uitgevoerd in een «onverstoorbaar» hoofdletter zonder schreef. Het iriserende «gouden» ontwerp en de verticale plaatsing op het vooretiket van de flessen en de verpakking zorgden voor een verfijnde verfijning en luxe van individuele visualisatie. De keuze van de locatie leidt de blik van de wijnkenner omhoog naar de nachtelijke hemel om de nieuwe maar bekende rijzende ster Chandon te zien.