CERN Logo

  CERN Logo

  CERN is een organisatie die is opgericht door vooraanstaande Europese fysici voor experimenteel onderzoek. Haar prestaties omvatten het creëren van antimaterie-atomen, de ontwikkeling van het World Wide Web en de uitvinding van de Large Hadron Collider.

  Betekenis en geschiedenis

  Logo CERN

  Wat is CERN?

  CERN is een acroniem voor Conseil européen pour la recherche nucléaire. Dit is de naam van de organisatie die eigenaar is van het onderzoekscentrum dat hoge-energiefysica bestudeert. Het hoofdkantoor is gevestigd in Europa.

  Het wetenschapsbedrijf gebruikt een eenvoudig en beknopt logo. Het bestaat uit de inscriptie “CERN” op de achtergrond van twee ringen. De lettercombinatie is een acroniem voor de Provisional Council Conseil Européen pour la Recherche Nucléaire. Dit orgaan was verantwoordelijk voor de vorming van het onderzoekslaboratorium. Toen werd het opgeheven en kwam de afkorting CERN in gebruik.

  De geometrische vormen rond de letters geven de versnellingsketen en het deeltjestraject weer. Maar moderne hoaxers zien de schematische patronen als symbolen van de Orde van de Illuminati. En sommigen denken zelfs dat het angstaanjagende nummer van het beest “666” gecodeerd is in de ringen en lijnen.

  Logo lettertype en kleuren

  CERN Logo

  De bedrijfsnaam is geschreven in het lettertype Optima. De onderscheidende kenmerken zijn: ongelijke lijndikte, rechte hoeken en geen schreven. Er zijn ook logo’s met het woord “CERN” in Helvetica Neue. De derde geldige optie is Arial.

  Het officiële logopalet bevat de kleur CERN BLUE. In het Pantone Matching System heeft het de code 286C. Blauw wordt gebruikt voor achtergrond of belettering en geometrische vormen. Tegelijkertijd wordt het aangevuld door de tweede hoofdkleur – wit.