CDC Logo

  CDC Logo

  De CDC (Communicable Disease Center of Centers for Disease Control and Prevention) is de nationale gezondheidsautoriteit in de Verenigde Staten. Ze is een federaal agentschap binnen het ministerie van Volksgezondheid en Human Services en een van de organisatoren van de International Association of National Public Health Institutes. De dienst werd in 1946 opgericht door Joseph Walter Mountin en heeft zijn hoofdkantoor in Atlanta, Georgia. Nu is het ondergeschikt aan het lijnministerie.

  Betekenis en geschiedenis

  CDC Logo Geschiedenis

  Wat is CDC?

  CDC is de afgekorte naam voor Centers for Disease Control and Prevention uit de Verenigde Staten. Deze organisatie werd opgericht in 1946 en is een federaal agentschap van het Ministerie van Volksgezondheid van het land. Het hoofdkantoor is gevestigd in Druid Hills, Georgia.

  De focus van deze organisatie ligt op de gezondheid van de gehele bevolking van de Verenigde Staten en het voorkomen van de verspreiding van gevaarlijke besmettelijke en niet-overdraagbare ziekten. Daarom werd de dienst geopend op een van de meest problematische plekken van het land – in het broeinest van natuurlijke uitbraken van malaria. Ten tijde van de oprichting gaf de staat het $ 1 miljoen en bijna 60 procent van zijn werknemers heeft zich verdiept in muggenbestrijding. Tijdens de campagne werden ruim 6,5 miljoen woningen verwerkt. Het proces werd geleid door Joseph Walter Mountin, MD, arts en maker van de CDC.

  De zesde verdieping van het Vrijwilligersgebouw aan Peachtree Street was oorspronkelijk bestemd voor kantoren. Maar in 1947 leverde Emory University een 15 hectare groot centrum voor overdraagbare ziekten in Clifton Road in DeKalb County voor een nominaal $ 10. De grond was bestemd voor de bouw van een eigen gebouw. Het werk werd gesponsord door Robert W. Woodruff, voorzitter van The Coca-Cola Company. Hij was direct geïnteresseerd in het oplossen van malariaproblemen terwijl hij in die gebieden jaagde. Daarnaast kreeg het centrum meer gebouwen voor zijn laboratoria.

  Tegenwoordig is het een ontwikkelde en multistructurele organisatie met een persoonlijke ideologie en embleem, omdat haar missie veel is uitgebreid. Ze bestrijdt de dreiging van biologische oorlogsvoering, de verspreiding van tuberculose, ebola hemorragische koorts, COVID-19, alle soorten griep, seksueel overdraagbare aandoeningen. Het bedrijf houdt zich ook bezig met bioterrorisme, invaliditeit, letsel, milieugezondheid, zwaarlijvigheid, diabetes, penicilline-drugsmisbruik en meer. Ze onderzoekt en confronteert gevaarlijke niet-overdraagbare ziekten, door voedsel overgedragen ziekteverwekkers.

  Logo CDC

  Tegelijkertijd is het optreden van de CDC al lang buiten het land omgegaan en is het naar het internationale niveau gestegen. Daarom is het logo goed bekend bij vertegenwoordigers van vele landen van de wereld. En de organisatie heeft er maar één en is sinds haar oprichting nooit veranderd.

  Het embleem is een rechthoek met meerdere tekstdelen. De eerste bevindt zich op een blauwe achtergrond met kleurovergang en is een afkorting – een verkorte versie van de naam Communicable Disease Center. De letters zijn hoofdletters, schreefloos, maar de uiteinden van de “C” hebben de karakteristieke uitstulpingen en verlengingen die erop lijken. Borden zijn streng, nergens mee versierd, bedrukt. De witte kleur weerspiegelt het bereik van klassieke medische kleding en wordt geassocieerd met steriliteit.

  De belettering is op een blauwe achtergrond met een subtiel verloop: het gaat omhoog vanuit de linker benedenhoek. Maar sinds kort is er een kobaltversie zonder schaduwovergangen. De rechthoek toont ook lange witte strepen die in een waaier zijn gerangschikt: ze strekken zich diagonaal uit van onder naar boven en doorkruisen de hele ruimte van de geometrische figuur. Hieronder in een aparte sector staat de huidige naam van de organisatie – “Centers for Disease Control and Prevention”. Het is in het zwart geschreven en bestaat uit een combinatie van hoofdletters en kleine letters met scherpe schreven.

  Logo lettertype en kleuren

  CDC Logo

  De afkorting voor het CDC-embleem is een lettertype uit de Optima-familie. De volledige naam is in ITC Avant Garde Gothic. De huisstijlkleuren zijn standaard in de zorgsector – verschillende tinten blauw en wit.