CCIW — een nieuwe creatieve benadering van uw eigen visualisatie

College Conference of Illinois & Wisconsin (CCIW) Logo
Op 13 juli 2021 kondigde de CCIW, waaronder 9 hogescholen in Illinois en Wisconsin, de introductie aan van een nieuw logo vanaf het begin van het nieuwe schooljaar. Het zal worden gebruikt op alle CCIW-gerelateerde materialen en documenten, atletenuniformen en -locaties, advertenties en creatieve accessoires.

Ontwikkeld door Skye Design Studios (SDS), een gerenommeerd leider in sportbranding, heeft New Jersey lovende kritieken ontvangen van alle universiteitsleden in Illinois en Wisconsin (CCIW). Het werd ook gewaardeerd door bewonderaars van de sportprestaties van studenten, nadat ze kennis hadden gemaakt met de optie gepresenteerd in sociale netwerken. Om de veranderingen in het imago van de vereniging aan te kondigen, werd speciaal een website gemaakt, die de geschiedenis van de creatie van het embleem vertelde en alle opties voor de implementatie en toepassing ervan presenteerde.

College Conference of Illinois & Wisconsin (CCIW) Nieuw Logo

Het is radicaal anders dan het oude. De laatste was overladen met elementen in het beeld, waardoor het «zwaar» was voor visuele waarneming. Het had twee kleuren — staalgrijs, gebruikt om letters en elementen in de cirkel van het bord te vullen, en een zwarte ondergrond om contrast te creëren tegen een witte achtergrond. In dit ontwerp weerspiegelde het logo praktisch niet de essentie en de geest van de eigenaar.

De veranderingen zullen van invloed zijn op alle gebieden van leven, studie, sportprestaties van de CCIW. Hiervoor heeft Skye Design Studios een heel systeem ontwikkeld dat belangrijke gebieden, atletische prestaties en schoolsucces omvat. De lettertypen die in het logo worden gebruikt en een volledig vernieuwde benadering om het nieuwe kleurenschema weer te geven, zullen de vereiste visuele perceptie van het nieuwe merk bieden, en de nieuwe compositie moet de kijker de kracht en het doel van de vereniging en haar leden overbrengen.

College Conference of Illinois & Wisconsin (CCIW) Voor en Na Logo (geschiedenis)

Gebaseerd op het oude palet van staalgrijs en zwart, voegde SDS er een accentblauw aan toe, waardoor het logo leesbaarder en aantrekkelijker werd. De gedurfde horizontale lijn die aan de afbeelding is toegevoegd, is een manier om de abstracte afbakening over te brengen van de twee staten waarvan de colleges deel uitmaken van de CCIW. De hele compositie is eenvoudiger geworden, beter onthouden. Maar het belangrijkste is dat het volledig overeenkomt met de stijl, vorm en geest van de unie.
Deze rebranding was een succesvolle demonstratie van de prestaties in de hele 75-jarige geschiedenis van een van de belangrijkste studentensportverenigingen van de III Divisie, evenals hoe al haar leden erin slaagden de negatieve gevolgen van de pandemie met succes het hoofd te bieden.