Cartier Logo

  Cartier Logo

  De merknaam Cartier (Societe Cartier) staat al 170 jaar symbool voor kwaliteit, aristocratie en rijkdom. Het bedrijf is gespecialiseerd in de productie van sieraden, parfums, horloges en fijne accessoires. Tegenwoordig is Cartier een trendsetter in zijn specialisatie.

  Betekenis en geschiedenis

  Logo Cartier

  Wat is Cartier?

  Het is een modieus Frans huis dat sieraden en horloges maakt. Het is een van de oudste merken sinds de oprichting in 1847.

  De oprichter van het bedrijf was de jonge Parijse kunstenaar Louis-Francois Cartier, die in 1847 de werkplaats van zijn leraar-juwelier kocht en designer sieraden begon te produceren. Zijn prachtige broches en hangers hielden erg van de hofdames en het ging bergopwaarts. Tegenwoordig opereren 14 grote bedrijven in 5 landen onder de merknaam Cartier.

  Het monogram van twee met elkaar verweven “C” staat voor het persoonlijke zegel van het modemerk. Daarom is het gemaakt in de vorm van een afgerond monogram, wat handig is voor het markeren van producten op zowel papieren labels als op stoffen labels. De letters symboliseren de achternaam van de oprichter van het bedrijf en zijn opvolger – de kleinzoon die het handelsmerk heeft geregistreerd. In feite drukt het embleem de nauwe band tussen generaties uit.

  Logo lettertype en kleuren

  Cartier Logo

  Het wereldberoemde Cartier-logo werd voor het eerst aan het publiek getoond in 1900 op de Wereldtentoonstelling in Parijs. De auteur van het voortreffelijke monogram is Pierre Cartier, de kleinzoon van de oprichter van het bedrijf. Hij registreerde het handelsmerk in 1910 en patenteerde het logo in de vorm van twee met elkaar verweven letters C met originele schreven. Het monogram is geplaatst in een verticaal langwerpig ovaal. Al 120 jaar bestaat het embleem niet.

  Om de naam te schrijven, wordt een Crassic kalligrafisch handgeschreven schuin lettertype genaamd Cartier CG gebruikt.

  Het kleurenschema van het logo en embleem is streng: zwart op wit of witte afbeeldingen op een zwarte achtergrond. Witte kleur symboliseert schoonheid en onberispelijkheid, zwart – elegantie en adel.