Cartier Logo

Cartier Logo

De merknaam Cartier (Societe Cartier) staat al 170 jaar symbool voor kwaliteit, aristocratie en rijkdom. Het bedrijf is gespecialiseerd in de productie van sieraden, parfums, horloges en fijne accessoires. Tegenwoordig is Cartier een trendsetter in zijn specialisatie.

Betekenis en geschiedenis

De oprichter van het bedrijf was de jonge Parijse kunstenaar Louis-Francois Cartier, die in 1847 de werkplaats van zijn leraar-juwelier kocht en designer sieraden begon te produceren. Zijn prachtige broches en hangers hielden erg van de hofdames en het ging bergopwaarts. Tegenwoordig opereren 14 grote bedrijven in 5 landen onder de merknaam Cartier.

Symbool en embleem

Het wereldberoemde Cartier-logo werd voor het eerst aan het publiek getoond in 1900 op de Wereldtentoonstelling in Parijs. De auteur van het voortreffelijke monogram is Pierre Cartier, de kleinzoon van de oprichter van het bedrijf. Hij registreerde het handelsmerk in 1910 en patenteerde het logo in de vorm van twee met elkaar verweven letters C met originele schreven. Het monogram is geplaatst in een verticaal langwerpig ovaal. Al 120 jaar bestaat het embleem niet.

Lettertype en kleur

Om de naam te schrijven, wordt een Crassic kalligrafisch handgeschreven schuin lettertype genaamd Cartier CG gebruikt.

Het kleurenschema van het logo en embleem is streng: zwart op wit of witte afbeeldingen op een zwarte achtergrond. Witte kleur symboliseert schoonheid en onberispelijkheid, zwart – elegantie en adel.