Carling Logo

    Carling Logo

    Het biermerk Carling is al 30 jaar ’s werelds best verkochte Britse bier en behoort tot de top tien en oudste in de brouwerij-industrie.

    Betekenis en geschiedenis

    Carling Logo Geschiedenis

    Wat is Carling?

    Het is een productiebedrijf dat onderdeel is van Molson Coors. De belangrijkste producten zijn bier, pils en cider.

    Zijn geschiedenis begon in 1818, toen een gewone Engelse boer Thomas Carling thuis bier begon te brouwen volgens het recept van zijn vader, die een unieke bierhopgist uitvond (nu Carling genoemd). Het bier kwam naar buiten met een aangenaam uitgebalanceerde smaak en er was veel vraag naar in de stad in het oosten van Brits Canada. Deze stad heet nu Londen. Thomas bouwde de eerste fabriek in 1840 en wordt dit jaar beschouwd als de verjaardag van het merk. In 1878 bouwde het bedrijf de grootste fabriek van 6 verdiepingen in Europa, maar een jaar later brandde het af en raakte de bierhandel in verval. Na de dood van een van de zonen van de oprichter van het bedrijf, kochten de Canadezen het en ontwikkelden het met succes tot 1950, toen het merk Carling weer terugkeerde naar het VK en een nieuw bedrijf floreerde. Nu heeft het bedrijf Molson Coors Beverag, dat eigenaar is van het Carling Trademark, brouwerijen in 14 landen en staat op de 7e plaats in de wereld wat betreft de verkoop van zijn producten.

    Wat waren de originele Carling-logo’s – geen visuele informatie. Het is alleen bekend dat het in Canada de naam en afbeelding had van een leeuwensculptuur uit Westminster Bridge in Londen, als symbool van de Britse oorsprong van het merk.

    Jaren 1990 – 2011

    Carling Logo 1990-2011

    Het logo is een normale diagonale rechthoek. Er staat maar één woord op – “Carling”. Het is gemaakt in het wit en aangevuld met schaduwen, daarom wordt het als omvangrijk ervaren. Elke letter heeft onderaan en links een gouden omtrek, gescheiden van de hoofdpersoon door een dunne zwarte lijn. Het vergroot de symbolen visueel, voegt er een 3D-effect aan toe. Boven en onder de inscriptie bevinden zich twee rode langwerpige driehoeken met extreem scherpe hoeken. De belangrijkste achtergrond van het logo is zwart.

    2011 – 2017

    Carling Logo 2011-2017

    Met het volgende herontwerp besloot het biermerk om weg te komen van het gevoel van massaliteit van het embleem en koos het voor een radicaal tegenovergesteld ontwerp – licht en luchtig. Het logo toont een wapen met korenaren, een hopkegel en twee heraldische leeuwen, die aan de zijkanten staan ​​met hun poten op een miniatuurschild. In het midden staat de merknaam. Het woord “Carling” is zwart, eenvoudig, met kleine eenzijdige schreven aan de linkerkant. Er is een rode lijn onder, en nog lager is de plaats vanwaar dunne grijze strepen naar boven uitwaaieren. De branding toont ook het jaar waarin de brouwerij werd opgericht.

    2017 – heden

    Carling Logo 2017-vandaag

    Toonaangevend ontwerpbureau BrandOpus werd uitgenodigd om het nieuwe logo te maken. Ze begonnen met het maken van een exclusief handtekening lettertype genaamd Regular Carling. De ontwikkeling was gebaseerd op Trade Gothic Bold Condensed # 20, dat werd gebruikt in eerdere versies van het schrijven van het merk.

    Op het nieuwe logo is de achtergrond wit, de bedrijfsnaam staat in zwarte letters onderaan. Daarboven is een zwart parallellogram met een gekrulde rode hoek. Dit zijn de bedrijfskleuren van het bedrijf. Bovendien wordt het embleem met een witte, zilveren en gouden leeuwenkop nog steeds op blikken gebruikt.

    Het nieuwe logo is erg elegant en modern en is opgenomen in de beste ontwerpen van het afgelopen decennium.

    Logo lettertype en kleuren

    Logo Carling

    Waren eerder de tekst- en grafische delen gecombineerd, nu is dit niet het geval. De inscriptie en tekening zijn niet over elkaar heen gelegd – ze zijn gescheiden. Boven – een zwarte rechthoek met een “gebogen” hoek, eronder – de merknaam. Zo combineerden de ontwerpers het oude en het nieuwe, aangezien de geometrische figuur diagonaal loopt (zoals eerder) en het woord wordt uitgevoerd in een vloeiend lettertype (zoals nu).

    Het in Londen gevestigde ontwerpbureau BrandOpus, dat is belast met de logo-update, heeft een aangepast lettertype gemaakt met de naam Carling Regular. Het is gebaseerd op het lettertype Trade Gothic Bold Condensed. Kenmerkende kleuren voor het embleem zijn onder meer zwart, goud, rood en grijs.