Carhartt Logo

  Carhartt Logo

  Carhartt is een Amerikaans familiebedrijf in werkkleding. Het assortiment omvat voornamelijk overalls, jassen, jeans, overhemden, vesten, maar ook jacht- en brandwerende kleding. Ze verscheen in 1889 als ondernemer Hamilton Carhartt in Detroit op de zolder van zijn huis. Tegenwoordig is het een van de meest succesvolle en bekende particuliere merken, aangezien het nog steeds eigendom is van de afstammelingen van de oprichter. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Dearborn, Michigan.

  Betekenis en geschiedenis

  Carhartt Logo Geschiedenis

  Wat is Carhartt?

  Het is een legendarisch Amerikaans werkkleding- en schoenenmerk, opgericht in 1889. Hij houdt zich bezig met de productie van jassen, overalls, vesten, jeans, overhemden, laarzen, vuurvaste overalls.

  Aanvankelijk had het naaiatelier slechts twee naaimachines en hun eigenaar. In eerste instantie deed hij onderzoek naar de consumentenmarkt, waarbij hij spoormedewerkers rechtstreeks vroeg wat werkkleding zou moeten zijn. Het resultaat was de kenmerkende jumpsuit van Carhartt, die al snel de standaard werd voor hoogwaardige werkkleding.

  In 1910 breidde het bedrijf aanzienlijk uit en opende twee fabrieken in South Carolina en Georgia, evenals vele naaiateliers in andere steden in de Verenigde Staten. Geleidelijk betrad het bedrijf het internationale niveau en plaatste het zijn ateliers en magazijnen in Walkerville (Ontario), Toronto, Vancouver, Liverpool, Parijs, New York.

  Het management van het bedrijf werd geërfd en elke vertegenwoordiger droeg bij aan de kledingindustrie: sommigen introduceerden innovaties, anderen verbeterden hun technische basis en anderen openden een wereldwijd e-commercebedrijf. In 1975 werd bijvoorbeeld een heavy-duty jack met capuchon geïntroduceerd, de Active Jac genaamd, en het is nog steeds het best verkochte jack ter wereld. Daarom is het Carhartt-embleem zeer herkenbaar onder de bevolking. Bovendien zijn haar producten niet alleen in trek bij arbeiders, maar ook bij jongeren.

  jaren 1920 – 1940

  Carhartt Logo 1920-1940

  Het debuutembleem stelt een treinwagon voor met dubbelzijdige deuren en scharnierende treden. Het is geschilderd in een realistische stijl – met wielen, bevestigingsmiddelen, ramen en een enorm schuin dak. De auto is op de achtergrond van een groot rood hart. Er staan ​​verschillende informatieve inscripties op: bovenaan – “Union Made” op elke helft van het hart, onderaan – “Pants Overalls & Cloves” aan de punt. De naam van het bedrijf staat centraal – langs de koetsmuur, onder de ramen. Het is geschreven in gehakte letters. De hoofdkleuren van het logo zijn donkerblauw, rood en wit.

  jaren 1940 – 1970

  Carhartt Logo 1940-1970

  Tijdens het herontwerp is het tekstgedeelte herschikt. Hierboven verscheen de uitdrukking “Master Cloth”, in het midden – “Carhartt Overalls”, hieronder – “Union Made”. De ontwikkelaars benadrukten de merknaam in coherent cursief en plaatsten deze diagonaal. Er vonden veranderingen plaats in het kleurenpalet: de auteurs van het logo verlichtten het blauw met verschillende tinten en maakten integendeel het rood donkerder en voegden er een paarse tint aan toe. Ze hebben de auto ook gecorrigeerd en contour gemaakt, zodat deze bestaat uit horizontale en verticale stroken van verschillende lengtes. De wielen zijn schematisch geworden en zien eruit als grote blauwe cirkels (twee aan elke kant).

  jaren 70 – heden

  Carhartt Logo 1970-vandaag

  Het logo van dit merk bestaat uit een icoon en daaronder een woordmerk. De merknaam is uitgevoerd in unieke kleine letters met kleine rondingen en korte streken. De werkrichting van het bedrijf wordt weergegeven door de verschillende elementen waaruit de tekstsymbolen zijn gevormd, omdat ze qua vorm lijken op gereedschappen of onderdelen van verschillende mechanismen.

  Beide “t” zien eruit als een laselektrodehouder met een elektrode, “r” en “c” zien eruit als rechte en gebogen pijpen, en “h” ziet eruit als een cabine met speciale uitrusting – een hoogbouwkraan of zwaar transport . In sommige ervan zijn de verticale strepen gescheiden van de horizontale segmenten, wat het concept van werkmechanismen en bouwmaterialen benadrukt.

  Het grafische embleem bestaat uit één stuk in de vorm van een afgeronde golfachtige vorm. Dit ontwerp geeft het beweging, omdat de dynamiek in het beeld verborgen zit. Het begin van de “golf” is breed en het einde is smal, met een grote stip bovenaan. In de negatieve ruimte is aan de rechterkant een witte halve maan zichtbaar, die dit punt vormt. Om altijd herkenbaar te zijn, verandert of past Carhartt het logo niet aan.

  Logo lettertype en kleuren

  Carhartt Logo

  Het woord in kleine letters heeft een origineel lettertype – modern, innovatief, geometrisch, maar zonder scherpe hoeken of uitsteeksels. Bijna alle letters zijn anti-aliased en gestroomlijnd om met kleine aanpassingen op het Conradi- of Controller Four-lettertype te lijken. Het kleurenschema in het merkembleem van Carhartt is stabiel en bestaat meestal uit zwart (letters), geel (golf) en wit (achtergrond).

  Logo Carhartt