Careernet

Careernet Logo

Careernet is een platform met unieke mogelijkheden voor talentidentificatie. Het biedt leermogelijkheden op een groot aantal verschillende gebieden — nieuwe snelgroeiende industrieën, openbare diensten, innovatieve onderwijsgebieden en nog veel meer. Door individuele training te geven in overeenstemming met de vereisten van wereldklasse, breidde Careernet vandaag zijn mogelijkheden en aanbod uit, wat het probeerde weer te geven door een nieuwe bedrijfsidentiteit te lanceren. De rebranding omvatte een logowijziging en de creatie van een nieuwe, aantrekkelijkere en informatieve website. Het nieuwe motto van het bedrijf is We Make it Happen, wat wordt bevestigd door actie — het merk vindt altijd het juiste talent dankzij zijn ervaring, doorzettingsvermogen en gebruikte innovaties. Het succes van een merk in zijn vakgebied wordt bepaald door de diepte van «onderdompeling» in de behoeften van de klant, zijn kenmerken, waardoor het gemakkelijker te zoeken en effectiever is.

Careernet Nieuw Logo

Het nieuwe logo is gemaakt in overeenstemming met de eisen van het digitale weergaveveld en de eigenaardigheden van het heden. Het is laconiek en eenvoudig in visuele waarneming, ondanks zijn meerlagige karakter. De afbeelding van een lachende gele emoticon heeft een visuele herinnering aan de vorm van de letter «C», de eerste letter van de merknaam. Het blauwe element is ook een smiley, maar zo uitgebreid dat het meteen de indruk wekt van een gestileerde uitvoering van de letter «n», het begin van het tweede woord dat in de titel is gecombineerd tot één tekst. Deze presentatie van de compositie geeft een visuele weergave van het belang van de menselijke connectie met het merk.

Logo Careernet

Bij de vorming van het tekstgedeelte van het logo werd een positioneringslettertype van het type ZT Grafton Thin van Zeune Type Foundry gebruikt, waarin alle letters even groot zijn, wat het belang van elke klant voor het merk aantoont. Tegelijkertijd zorgt dit lettertype voor de aantrekkelijkheid van het logo, de onthoudbaarheid en de herkenbaarheid in combinatie met elke vorm in print of op digitale media. Zijn eigenaardigheid is de leesbaarheid in elk ontwerp van het logo. De visuele combinatie met emoticons legt de nadruk effectief op het bord, waardoor de indruk ontstaat dat de tekst rechtstreeks uit het bord stroomt, gelijkmatig en symmetrisch. De algemene perceptie van het logo zorgt ervoor dat het gemakkelijk leesbaar is, zowel in een enkele compositie als elk element afzonderlijk.

Gezien de reikwijdte van het merk, wekt een dergelijke presentatie van de visualisatie ervan aan de kijker vertrouwen bij deze laatste, waardoor er bijzonder veel vraag is naar zijn diensten.