CareerBuilder arbeidsmarktplatform heeft zijn imago veranderd

  CareerBuilder Logo

  Het Texas-Amerikaanse bedrijf CareerBuilder is in een bijgewerkte vorm voor het publiek verschenen. Als wereldleider in het aantrekken van talent heeft het platform een ​​tijd gekozen voor zijn verandering waarin de wereld het meest behoefte heeft aan specialisten op hoog niveau uit een breed scala aan professionele specialiteiten. Ze heeft de visuele zichtbaarheid van het beeld opnieuw ontworpen en heeft samen met de creatieve studio Decoded Advertising een tv-, radio- en digitale campagne georganiseerd met de naam Let’s Job It Up. De nieuwe visualisatie positioneert het bedrijf als een betrouwbare assistent voor wie elke dag op zoek is naar werk. Een belangrijk kenmerk van het platform is de beschikbaarheid van technologieën en middelen die mensen helpen vinden wat ze het meest nodig hebben, wat ze nodig hebben op het gebied van werkgelegenheid of de selectie van de benodigde specialist.

  CareerBuilder Nieuw Logo

  De site vormt zijn eigen imago en probeert in zijn advertenties de urgente realiteit en ambities weer te geven. Vertrouwend op een eenvoudig en gedurfd uiterlijk, evenals een effectieve nieuwe strategie, heeft het merk, na 25 jaar bestaan, besloten om zichzelf in het middelpunt te plaatsen van een breder cultureel interview over werk en menselijke relaties met werkaanbieders. Door zich te concentreren op de dramatische realiteit van levenssituaties, maakt het merk actief gebruik van de moeilijkste emoties, waardoor ze gedwongen worden door te gaan met het zoeken naar een nieuwe baan.

  Logo CareerBuilder

  Het merk kon zijn diepe essentie uitdrukken door de grafische elementen waaruit de logo-compositie bestond. Zwarte kleur en tekstmonogram geven de gewenste impressie van de essentie van het platform. Door de beknoptheid en eenvoud van visualisatie werd het logo goed onthouden en goed leesbaar in elke vorm van reclame. Het monogram van twee vette letters – “C” en “B”, de eerste letters van de twee woorden van de merknaam, werkt assertief en effectief. Ondanks de schijnbare onhandigheid, heeft het een vrij krachtige psychologische impact op degenen die besluiten om de diensten van CareerBuilder te gebruiken. Er is echter een gevoel van enige onvolledigheid van de hele compositie. Er ontbreekt iets om de compositie compleet te maken.

  CareerBuilder Voor en Na Logo (geschiedenis)

  Het lettertype van de volledige merknaam, zoals Latinka Extra Bold van Jaroslav Zavodny, schreefloos is enigszins opnieuw ontworpen om de tekst op elke schaal en digitaal een duidelijker gevoel te geven. De algemene indruk van de nieuwe visualisatie is de wens om iets effectievers en zeer serieus toe te voegen, wat meteen prioriteiten en doelen zou kunnen aangeven.