Capital One Logo

  Capital One Logo

  Capital One is een grote financiële instelling die creditcards uitgeeft en een scala aan bankdiensten aanbiedt, waaronder het openen van spaar- en depositorekeningen. In het profiel van de Amerikaanse markt staat het op de tweede plaats op het gebied van autoleningen.

  Betekenis en geschiedenis

  Capital One Logo Geschiedenis

  De bank veranderde haar logo twee keer, maar deze updates waren klein. De eerste keer zette hij een vinkje boven de titel en de tweede keer verwijderde hij het verloop. De ontwerpers hebben de oorspronkelijke identiteit behouden zodat het bedrijf de herkenning niet verliest.

  1994 – 2008

  Capital One Logo 1994-2008

  Het oude logo bevatte de blauwe en grijze letters “Capital One”. Er was geen ruimte tussen de twee woorden – verschillende kleuren en lettertypen werden gebruikt om onderscheid te maken. Wat betreft hun locatie, de blauwe “Hoofdstad” was net boven de grijze “Een”.

  2008 – 2016

  Capital One Logo 2008-2016

  In 2008 zette de financiële groep een radicale stap op het gebied van identiteit: het maakte het tweede woord blauw en voegde een afgerond vinkje toe aan het logo links van de letter “O”. Het nieuwe element was rood en wit met een verloop in het midden. In de Brand New-beoordeling wordt dit logo gepresenteerd als een van de meest ongelukkige in 2008.

  2016 – heden

  Capital One Logo 2016-vandaag

  Ondanks de kritiek veranderde de bank niets. Hij verwijderde simpelweg het witte verloop, maakte het vinkje helemaal rood en hield al het andere zoals het was.

  Logo lettertype en kleuren

  Logo Capital One

  Het gerucht gaat dat Capital One het ontwerp van een weinig bekende Credit One Bank met een slechte reputatie bespioneerde. Hun insignes lijken erg op elkaar: zowel daar als daar is een inscriptie met een vinkje, dat zich boven het woord “One” bevindt en naar links is gericht. Alleen Credit One Bank nam het logo in 2006 over, terwijl Capital One de versie iets later presenteerde – in 2008. Dit speelde in de kaart van een impopulaire concurrent: door een succesvol toeval werd hij verward met een vooraanstaande Amerikaanse geldschieter.

  De naam van de financiële instelling is geschreven in twee lettertypen. Voor “Capital” wordt een wijziging van Frutiger Black Italic sans serif gebruikt. Het tweede deel van de letters is in het traditionele Minion Italic-lettertype, dat Robert Slimbach gebruikte voor renaissancetypografie. De letters in beide woorden hellen iets naar rechts.

  Op het embleem staan ​​de officiële kleuren van de bank: rood (# a12830) en blauwe huisstijl (# 003a6f). Ze passen goed bij elkaar en hebben een witte achtergrond.