Canva Logo

  Canva Logo

  Canva-applicatie (Canvas) is een platformonafhankelijke grafische service waarmee u complexe unieke grafische objecten – lettertypen, logo’s, pictogrammen, afbeeldingen – kunt maken op basis van een bibliotheek met kant-en-klare elementen, sjablonen en stockfoto’s. De service is beschikbaar voor alle internetgebruikers, inclusief sinds 2017 is er een Russisch-talige versie, sinds 2018 – een mobiele applicatie voor Android en een bibliotheek met sjablonen voor scholen in het Russisch.

  Betekenis en geschiedenis

  Canva Logo Geschiedenis

  Wat is Canva?

  Canva is een platformonafhankelijke grafische ontwerpservice. Het is een werkomgeving waar u uw eigen logo’s kunt maken door middel van slepen en neerzetten. De basis is veranderlijke sjablonen en lettertypen. De dienst bestaat sinds 2012.

  Het bedrijf werd op 01.01.2012 opgericht door grafisch ontwerper Melanie Perkins in Sydney, Australië. Binnen 2 jaar maakten 150.000 gebruikers regelmatig gebruik van nieuwe online grafische ontwerpmogelijkheden door logo’s, labels en afbeeldingen voor internet te maken. In 2014 sloot Guy Kawasaki, een cultexpert op het gebied van sociale media en technologie, zich aan bij het project. In 2019 bedroeg de kapitalisatie van de service $ 1 miljard, het bedrijf telt minder dan 200 mensen en werkt in drie kantoren – in Sydney, Milaan en Peking.

  Sinds 2019 heeft de service de mogelijkheid om avatars voor Instagram en andere sociale netwerken te maken op basis van je eigen foto’s en afbeeldingen.

  Volgens oprichtster Melanie Perkins begon het bedrijf met een idee, en de tweede stap was het creëren van een logo dat anders zou zijn dan andere, goed herinnerd moest worden en een diepe betekenis had.

  Canva’s naam is van Franse oorsprong en staat voor de basis van iets. In het Russisch is canvas een stof voor borduurwerk die in een ronde ring wordt geplaatst om uit te rekken.

  Het idee van het teken is op zichzelf geboren: de basis is een perfecte cirkel van heldere turquoise kleur, waarop de naam Canva eruit ziet in witte ligatuur. De ronde vorm staat ook voor uitmuntendheid en benadrukt de kernwaarden van het bedrijf: toegankelijkheid, loyaliteit, integriteit en creativiteit.

  Logo lettertype en kleuren

  Logo Canva

  De vloeiende en ingewikkelde lijnen van handgeschreven letters symboliseren de artistieke focus van de service, maar de nadruk ligt vooral op de opvallende kleur. Turkoois is een symbool van levensbevestigende energie en vernieuwing, terwijl wit puurheid toont en het vermogen om alles te creëren wat nodig is vanaf nul.