Cannibal Corpse Logo

Cannibal Corpse LogoCannibal Corpse is een Amerikaanse rockband die muziek uitvoert in de genres death grind en death metal. Het werd opgericht door ex-leden van twee ontbonden bands: Beyond Death en Tirant Sin. Ze werkten samen in 1988 en een jaar later tekenden ze een deal met zeven albums bij Metal Blade Records.

Betekenis en geschiedenis

Cannibal Corpse Logo Geschiedenis

Meteen na hun debuut kocht de groep een logo met de woorden “Cannibal Corpse”. Deze naam is bedacht door bassist Alexander Webster en andere muzikanten steunden het unaniem.

1988 – 1995

De eerste versie van het logo verscheen op de hoes van het album “Eaten Back to Life”, dat in 1990 werd uitgebracht. Het zag er intimiderend uit: het leek alsof de woorden in bloed waren geschreven. Dit was duidelijk de bedoeling, want de ontwerpers kozen voor rood als hoofdkleur. De indruk werd versterkt door talrijke spetters, druppels en wazige lijnen. Bovendien waren de letters zelf ongelijk en onevenredig.

1995 – heden

In 1995 veranderde de schilderstijl enigszins. Op de hoes van het studioalbum “Vile” zagen fans voor het eerst een strenger en nauwkeuriger logo. Cannibal Corpse heeft nu zijn eigen serif-lettertype. De letters springen niet meer zoals vroeger: ze staan ​​horizontaal en verticaal uitgelijnd. Sporen van gedruppelde druppels zijn naar beneden gericht en niet in alle richtingen uitgesmeerd.

Vanwege het provocerende ontwerp is het logo van de groep meer dan eens bekritiseerd. Aan de andere kant kan rood niet alleen worden geïnterpreteerd als de kleur van bloed, maar ook als de kleur van passie. Blijkbaar een passie voor muziek.

Logo lettertype en kleuren

Hoewel het rode Cannibal Corpse-logo als een klassieker wordt beschouwd, heeft het verschillende versies met een ander palet. De versie met zwarte letters is wijdverbreid. Ze was ook ooit blank (op de omslag van Butchered at Birth, 1991), lichtgrijs (Gore Obsessed, 2002) en donkergeel (A Skeletal Domain, 2014). …