Café d’Avignon is een nieuw delicaat cafédesign

Café d'Avignon Logo

Sinds 2017 is in New York de authentieke Franse bakkerij Café d’Avignon actief, opgericht door de initiatiefnemers van Pain d’Avignon, dat al 25 jaar Michelinsterrenrestaurants en luxe hotels ondersteunt. Er zijn al 6 café-locaties in de zakenstad van de Verenigde Staten van Amerika, wat wijst op een grote vraag en groeiende populariteit voor Franse gastronomische gebakjes.

Ontworpen door Mucca en Jeffrey Fisher.

De oprichters van het merk zetten het idee van rust, kalmte, een ontspannen Franse sfeer van ongehaastheid, genieten van de sfeer in het bedrijf met echt knapperig brood en heerlijke koffie. Eten uit de Oude Wereld is overvloedig aanwezig in het assortiment, waardoor Café d’Avignon een zeer geslaagde culinaire ervaring is.

Café d'Avignon Nieuw Logo

Op basis van het uitgevoerde analytische werk, strategische samenwerking met de klant, werd duidelijk dat het allerbelangrijkste in het merk de uniciteit van het brood zelf is. Zachtheid, vocht, warmte van brooddeeg — dit is een verleidelijke Franse charme, verfijning en gratie. Het is een magneet voor een zakenman die ‘s ochtends haastig naar zijn werk moet, en een langverwacht eiland van ontspanning voor een vermoeide werknemer aan het eind van de dag.

Logo Café d'Avignon

Samen met illustrator Jeffrey Fisher creëerde het creatieve team een ​​opvallende identiteit. En plotseling begon het merk met nieuwe kleuren te spelen, werd herboren als brood dat net uit de oven komt.

Voorheen was er alleen een naam zonder kleurschakeringen — de naam is ingesloten in een rechthoek, een zwart-wit oninteressant logo.

Café d'Avignon Voor en Na Logo (geschiedenis)

De wereld van Café d’Avignon draait om lichte, speelse lijnen, een groengrijze tint van een rechthoek zonder rechte randen, zoals een tafelkleed met afgeronde uiteinden. Dit zijn twee lettertypen, cursief gebruikt voor het voorvoegsel d’ voor een betere visuele waarneming en nadruk.

In zijn huidige uiterlijk is Café d’Avignon een gezellig, sfeervol, romantisch hoekje van Frankrijk, gepresenteerd met alle rijkdom aan smaken en beelden.