Cactus Jack Logo

  Cactus Jack Logo

  Cactus Jack is een jong Amerikaans merk dat in 2017 verscheen in Houston, Texas. Het combineert twee gelijknamige divisies: Cactus Jack Records (een muziekopnamestudio) en Cactus Jack Publishing (een uitgeverij). De oprichter is Travis Scott, een zanger, producer, rapper en songwriter genaamd Jacques Bermon Webster II. Nu wordt dit merk niet alleen vertegenwoordigd door de maker, maar door een heel team, waaronder WondaGurl, Sheck Wes, Luxury Tax, Don Toliver, SoFaygo, Chase B. en DJ Scott’s.

  Betekenis en geschiedenis

  Logo Cactus Jack

  Wat is CactusJack?

  Dit is een platenlabel uit de VS. Het is van de maker – een Amerikaanse rapper die optreedt onder de artiestennaam Travis Scott. De belangrijkste muziekgenres voor Cactus Jack Records zijn R&B en hiphop.

  De opnamestudio is opgezet om jonge artiesten de kans te geven een zangcarrière te beginnen. Zoals de oprichter zei, streeft hij ernaar andere artiesten te helpen en wil hij nieuwe namen rocken, waarbij hij ze alle kansen geeft. In december 2017 bracht zijn duogroep Huncho Jack, die naast Travis Scott ook Quavo van Migos omvat, hun debuutalbum uit genaamd Huncho Jack, Jack Huncho. Het piekte op nummer drie op de Billboard 200.

  In het najaar van 2019 kondigde de opnamestudio de JackBoys-albumcyclus aan. Zijn eerste compilatie verscheen in december van hetzelfde jaar en in 2020 werd het nummer één in de Billboard 200. Tegelijkertijd werkt Cactus Jack samen met andere vertegenwoordigers van de showbusiness en helpt hen bij het maken van hoogwaardige tracks. Hij versiert zijn eigen werken met buitengewone emblemen die verband houden met de artiestennaam en het concept.

  Het hoofdlogo bestaat uit de creatieve bijnaam van de muzikant, waarin zijn naam en achternaam zijn gekruist. Het woord “Cactus” is verticaal geplaatst met drie strepen bovenaan. Ze vertegenwoordigen de doornen die gewoonlijk op een cactus groeien. Het tweede deel van het pseudoniem van de zanger (“Jack”) is horizontaal uitgerekt en loopt over, samen met de letter “c”, die voor beide elementen gebruikelijk is.

  De inscriptie is met de hand geschreven in gedrukte letters: ze zijn onvoorzichtig, alsof ze haast hebben. Het lettertype is in hoofdletters (meestal, behalve “t”), dus de naam is, ondanks het slordige handschrift, duidelijk zichtbaar en goed leesbaar. In vorm lijkt dit embleem op een opnamemicrofoonstatief. Elk symbool is daarin uniek.

  Cactus Jack Face Logo

  De eerste “A” mist bijvoorbeeld het onderste deel van het rechterbeen, dus het lijkt op een omgekeerd getal 4. De tweede “A” wordt waargenomen als een zwarte klodder die per ongeluk verscheen. Maar als je goed kijkt, zie je het profiel van een persoon met een donkere huidskleur. De letter “t” herhaalt de omtrek van het kruis, de “U” heeft de vorm van een haak en de “J” heeft een langwerpige bovenste horizontale lijn.

  Het team heeft een andere versie van het logo, gemaakt in hetzelfde ontwerp als het debuutembleem. Het is met de hand gemaakt in een casual stijl. Maar als de eerste versie tekst is, dan is de tweede een afbeelding. Het maakt een karikatuur van iemands gezicht. Dat wil zeggen, het is een tekenfilm.

  Op een zwarte achtergrond is er een cirkel met twee verlaagde korte lijnen in plaats van ogen. Ze lijken verdriet aan te duiden. De mond is getekend met één ongelijke lijn en op vier plaatsen doorgestreept met kleine verticale strepen, die de geforceerde stilte en het onvermogen om te spreken, zichzelf uit te drukken symboliseren. In het bovenste deel van de cirkel zijn er veel kleine slagen van ongelijke hoogte. Dit is het haar van een persoon wiens gezicht in vooraanzicht is.

  Logo lettertype en kleuren

  Cactus Jack Logo

  De auteur van het logo koos voor een eenvoudige groteske inscriptie, waarbij elk teken individueel is. Dat wil zeggen, hij koos niet uit de beschikbare lijst met lettertypen, maar gebruikte zijn eigen om zijn persoonlijke innerlijke wereld weer te geven. Ook de kleurstelling van het embleem is zo eenvoudig mogelijk en bestaat uit een combinatie van zwart en wit.