BYU Logo

  BYU Logo

  BYU (Brigham Young University) is een particuliere onderwijsinstelling die wordt beheerd door het kerkelijk onderwijssysteem en wordt gesponsord door de LDS-kerk (The Church of Jesus Christ of Latter-day Saints). Het is geaccrediteerd door de Northwest Commission on Colleges and Universities en heeft een R2-graad, een doctoraatsuniversiteit met hoge onderzoeksprestaties. Kortom, de universiteit bereidt bachelors voor in 179 specialiteiten, maar houdt zich daarnaast bezig met doctoraal- en masteropleidingsniveau in respectievelijk 26 en 62 programma’s. Daarnaast heeft de universiteit buitenlandse vestigingen in Salt Lake City en Jeruzalem. En hijzelf bevindt zich in de stad Provo, in de staat Utah, waar het in 1875 verscheen. De instelling heeft ook een sportclub genaamd Cougars, die concurreert in de Divisie I van de NCAA.

  Betekenis en geschiedenis

  Logo BYU

  Wat is BYU?

  Dit is de Brigham Young University, een onderwijsinstelling uit de staat Utah. Het is ook bekend onder de informele naam The Y. In het verleden stond het bekend als Brigham Young Academy.

  Brigham Young University, genoemd naar de oprichter, verscheen veel eerder dan de officiële datum. Het dateert uit 1862, toen beschermheer Warren Dusenberry een school opende in Cluff Hall, een van de bakstenen gebouwen naast de hoofdstraten van Provo. Toen verhuisde de onderwijsinstelling dichter naar het centrum en werd een tak van de Universiteit van Deseret. Door financiële problemen kon hij echter niet actief werken en sloot hij.

  In 1875 droeg Brigham Young, hoofd van de LDS-kerk, de instelling over aan een raad van toezicht in de hoop het nieuw leven in te blazen. Het jaar daarop opende de Brigham Young Academy haar deuren en begon ze les te geven aan studenten. In 1903 werd het opgesplitst in twee onafhankelijke maar gelijknamige instellingen: Brigham Young University en Brigham Young High School. Om de universiteit te ondersteunen, verwierf het management enkele hectaren grond en begon met de bouw van het eerste academische gebouw. Nu is het een grootschalige structuur, waarin veel gebouwen zijn – zowel educatief als residentieel. En haar identiteit is divers en bestaat uit meerdere herkenbare tekens.

  Het academische embleem herhaalt eigenlijk het officiële zegel: het gebruikt dezelfde elementen, maar in een andere configuratie. De naam van BYU University is in een soortgelijk lettertype geschreven. Het bevindt zich bovenaan en wordt gescheiden door een dunne lijn. Hieronder staat het transcript van de afkorting – de volledige naam van Brigham Young University. Het opschrift beslaat twee regels: de eerste twee woorden zijn groot, de derde is klein. Ook het corporate kleurenpalet blijft behouden – donkerblauw op een witte achtergrond.

  Zegel

  BYU Seal Logo

  Het officiële zegel van BYU is een rond symbool. Het is versierd in de stijl van een rondel, verdeeld door ringen in verschillende segmenten. In het midden staat een afkorting – glad, vet, met dunne schreven. Boven en onder de inscriptie wordt omlijnd door twee kleine zilveren strepen. Daarboven staat het woord “opgericht” in hoofdletters. Hieronder staat het jaar van oprichting van de universiteit – “1875”. Dan zijn er nog twee smalle lijnen, waartussen een breed blauw vak met tekst staat. Daar staat de volledige naam van de onderwijsinstelling en de locatie vermeld. Tekstfragmenten worden gescheiden door miniatuurdiamanten.

  Brigham Young Cougars-logo

  BYU Logo Geschiedenis

  Brigham Young Cougars is een sportvereniging van de Brigham Young University (opgericht in 1875), met 21 teams. Onder hen zijn 11 mannen en 10 vrouwen in verschillende disciplines: zwemmen, volleybal, gymnastiek, basketbal, voetbal, golf en vele anderen. De organisatie is gevestigd in Provo, Utah. Hij is lid van de NCAA Division I (FBS). Is lid van de West Coast Conference, Mountain Pacific Sports Federation, Mountain Rim Gymnastics Conference, Independent. Het hoofd van de universitaire afdeling is Tom Holmoe.

  De logo’s van de sportafdelingen, die toebehoren aan de Brigham Young University, hebben één element gemeen: tekst. In de eerste versie wordt het gepresenteerd in de vorm van een afkorting, in de tweede – als een gedetailleerd en informatief fragment, in de derde – in de vorm van een enkele letter. Daarnaast zijn de emblemen onder te verdelen in twee voorwaardelijke groepen: met en zonder poema. In de huidige versie van het logo wordt de universiteitsmascotte niet gebruikt vanwege de complexe grafische kenmerken.

  1969 – 1998

  Brigham Young Cougars Logo 1969-1998

  Het debuutembleem van sportclub Cougars toont een poema, de mascotte van de universiteit. Het dier is in omtrek getekend: de omtreklijnen zijn gemaakt met een effen blauwe streep zonder binnenkleur, daarom is het roofdier wit. Ze sluipt naar de afgekorte naam van de instelling voor hoger onderwijs en herschikt zorgvuldig haar poten: een been staat op “B”, twee op “Y” en nog een – vormt een depressie in “U”. Het hoofd van de wilde kat is naar beneden. De mond staat open. De lange staart is naar achteren gelegd. Oren zijn afgeplat. De letters waarlangs het gaat, hebben ook contourlijnen, maar met de vulling van het centrale deel – ze hebben alleen aan de buitenkant dikke lijnen en vormen een solide frame. Het beeld van het dier is contour. Symbolen daarentegen zijn volledig gekleurd en hebben een dubbele rand.

  1999 – 2004

  Brigham Young Cougars Logo 1999-2004

  Na het herontwerp is de stijl van het tekenen van de poema veranderd: het heeft meer realistische kenmerken gekregen. Het dier staat in de hooglanden, afgebeeld in de vorm van scherpe driehoeken en multi-gestructureerde pieken. Het lichaam van het wilde beest is gespierd en bijna tegen de grond gedrukt, alsof het zich voorbereidt op een aanvalssprong. Een open mond met scherpe hoektanden, een fronsend voorhoofd, opgeheven oren en een blik spreken ook van de bereidheid om op de vijand af te stormen. Haar ogen zijn gericht op één punt en haar oren zijn geheven. Het is te zien dat achter de kruipende bewegingen een enorme kracht, uithoudingsvermogen, kracht en wil schuilgaat. Hieronder staat de naam van de sportteams – “Brigham Young University Cougars”, gegroepeerd in drie regels. Elk deel heeft zijn eigen lettertype: Brigham Young – hoge schreef en rand, University – dun wit, Cougars – breed gehakt.

  2005 – heden

  Brigham Young Cougars Logo 2005-vandaag

  Het moderne logo is erg minimalistisch: er zijn geen bergen, geen poema’s, of zelfs een naam. De afdeling kreeg het na een herontwerp dat erop gericht was de persoonlijke symboliek te vereenvoudigen, zodat het goed leesbaar is op alle media en er goed uitziet als print op kleding of sportattributen. De hele ruimte van het blauwe ovaal wordt ingenomen door de letter “Y”. Ook zij is een soort mascotte voor de onderwijsinstelling, aangezien haar gigantische prototype in een berg bij een van de campussen is ingebouwd. Dit symbool geeft de naam aan van de oprichter van de universiteit – Young. De bovenste schreven zijn zo geplaatst dat ze een naar beneden wijzende pijl vormen in de negatieve ruimte.

  Logo lettertype en kleuren

  BYU Logo

  De hele identiteit van Brigham Young University is verenigd door haar naam. De tekst komt voor in sportsymbolen, in de wetenschappelijke pers en in het universiteitsbrede logo. Het kleurenschema van blauw en wit is ook gebruikelijk. In sommige uitvoeringen zijn ze aangevuld met goud.

  Op aanwijzing van de universiteitsdirectie zijn drie lettertypen toegestaan ​​in merknamen: Requiem, Vitesse en Ringside. Het lettertype wordt toegepast op basis van het doel van de tekens. Het hoofdlogo is een helder, dun schreeflettertype, terwijl het sportembleem breed, plat is met grote schreven. Het collegiale palet is stabiel: wit en twee tinten blauw (basis en donker) zijn overal.