Burberry Logo

  Burberry Logo

  Burberry is een vertegenwoordiger van de mode-industrie, die zich bezighoudt met de productie van kleding, accessoires en parfumerieën. Hij is in bedrijf sinds 1856, opgericht door ondernemer Thomas Burberry. Gegroeid van een familiebedrijf in Hampshire tot een grote modestructuur in Londen, VK. Tegenwoordig is het een van de meest herkenbare merken in het luxesegment. Het staat bekend om zijn plaid en trendy luxegoederen, die het verkoopt in zijn 500 eigen boetieks.

  Betekenis en geschiedenis

  Burberry Logo Geschiedenis

  Waarom is Burberry?

  Het is een heel oud merk en Brits modehuis, opgericht in 1856 door Thomas Burberry.

  Jarenlang wordt de verschijning van een ridder op een galopperend paard geassocieerd met het luxe modehuis. Het iconische embleem bleef gedurende zijn bestaan ​​nagenoeg ongewijzigd, totdat in 2018 de ruiterridder volledig verdween. Maar het blijft nog steeds een integraal onderdeel van het handelsmerk ontworpen door Fabienne Baron. Over het algemeen had het bedrijf verschillende logo’s.

  1901 – 1968

  Burberrys Logo 1901-1968

  De debuutversie verscheen in 1901, toen het modehuis Burberrys heette. De getekende afbeelding van een ridder te paard nam de hele ruimte van het logo in beslag. De berijder was volledig munitie en in zijn handen hield hij een schild en een speer met een vlag waarop “Prorsum” was geschreven.

  Bovendien was er overal een symbolische afbeelding van de letter “B”, die de naam van de fabrikant aanduidde. En de uitgebreide versie bevond zich onder een ruiter die op een paard galoppeerde. Het is in hoofdletters en vetgedrukt. De staart van het paard, de vlag en de veer op de helm wapperen, waardoor het lijkt alsof de ridder op volle snelheid vooruit rent.

  1968 – 1999

  Burberrys Logo 1968-1999

  In 1968 wordt het tekstgedeelte overheersend, dus de ruiter wordt verkleind tot een miniatuurformaat. Er bleven slechts schematische contouren van over. Het paard werd boven de inscriptie geplaatst, in het gebied van het uitstekende been “t”, waarover het paard springt.

  De symbolen in het logo zijn kleine letters, met de eerste hoofdletter. Onder de naam Fashion House staat een miniatuur inscriptie “Of London”. Het is gemaakt in hetzelfde lettertype als het hoofdwoord. Het verschil tussen hen is alleen in grootte.

  1999 – 2018

  Burberry Logo 1999-2018

  Een herontwerp in 1999 bracht alle elementen van het logo in evenwicht. Dit is het resultaat van de rebranding in verband met de weigering van het bedrijf van de letter “s” in de naam. Tegelijkertijd werd het complete Burberry-merkpakket heroverwogen.

  Vanaf nu zijn de grafische en verbale delen qua grootte vergelijkbaar geworden. De kunstenaars keerden terug naar de ridder, paard en munitie de detaillering, gemaakt in wit op donkere details. Ze verwijderden het artikel “Of” uit de onderste inscriptie en benadrukten het woord “Londen”. Dit was nodig voor de visuele zuiverheid van het kleine label of label, waarbij alle onderdelen duidelijk zichtbaar moesten zijn.

  2018 – heden

  Burberry Logo 2018-vandaag

  Een moderne versie van de visuele identiteit van het Britse modehuis werd in 2018 voorgesteld door de ontwerper Fabienne Baron. De militante ruiter bleef alleen achter op de tags, patronen, accessoires en verpakkingen van het bedrijf. Maar hij verdween uit het logo. Het woord “Burberry” wordt zowel op zichzelf gebruikt als in combinatie met de uitdrukking “Londen, Engeland”, die hieronder in elegante cursief is geschreven.

  Er is een versie met een ridder, en hij bezet het grootste deel van het logo, en daaronder staat de naam van het bedrijf, gemaakt in kleine letters. Hieronder vindt u de oprichtingsdatum van het modehuis – “Gevestigd 1856”.

  Logo lettertype en kleuren

  Burberry Logo

  De ruiter en zijn paard worden afgebeeld in een set munitie, alsof ze optreden in een ridderlijk toernooi of deelnemen aan een veldslag. Op het hoofd van de ruiter is een helm met een grote veer, en in zijn handen is een speer en een schild. Samen symboliseren ze onverschrokkenheid, vertrouwen, vastberadenheid, verlangen naar bescherming, trots, eer en adel.

  Logo Burberry

  Verschillende soorten logo’s gebruiken verschillende soorten lettertypen. Een daarvan is Urania Extra Bold, ontwikkeld door Dieter Hofrichter. Dit is een stijlvolle wijziging van de oude school schreefloze letters met rechte, nette en dikke lijnen, hoeken, duidelijke sneden. In een andere versie (1999) lijkt het lettertype op de stijl van de Bodoni-groep – met dunne schreven, complexe en gladde strepen.

  Het embleem is gemaakt in zwart en wit, behalve de debuutversie, toen deze donkerrood was. Volgens de eigenaar van het bedrijf benadrukt monochroom perfect de elegantie, kwaliteit, kracht en duurzaamheid van het modehuis.