Bumble Logo

  Bumble Logo

  De online datingservice Bumble is ontwikkeld door mensen die al ervaring hadden met het bouwen van sociale apps. Het begon allemaal toen Whitney Wolfe Herd haar “geesteskind” Tinder in de steek liet vanwege discriminatie van vrouwen. Dit werd opgemerkt door Andrey Andreev, de Russisch-Britse miljardair en de eigenaar van Badoo. Hij nodigde Whitney uit om de gendergelijkheid te herstellen door een platform te lanceren waarop vrouwen eerst berichten kunnen sturen. Dit is hoe Bumble werd geboren – de “feministische” versie van Tinder.

  Betekenis en geschiedenis

  Bumble Logo Geschiedenis

  Bumble factureert zichzelf als een veilige dating-app met meer dan 55 miljoen gebruikers. De meest actieve en grootste markt is New York: ongeveer 40% van het totaal aantal mensen dat het programma heeft geïnstalleerd, woont in Manhattan.

  De naam en het logo van de online dienst weerspiegelen een woordspeling. ‘Bumble’ verwijst immers naar het communicatieproces en ‘hommel’ is een bijachtig insect. Nadat ze zo’n associatieve relatie hadden opgebouwd, maakten de ontwikkelaars een zeshoekige honingraatcel als embleem. In een enkele versie wordt het alleen gebruikt als een pictogram voor sociale media of een app-pictogram in de App Store. In alle andere gevallen moet de afbeelding naast de inscriptie “bumble” worden geplaatst, meestal erboven.

  Dit logo verschijnt op reclamemateriaal, siert souvenirs en wordt op grote schaal verspreid op internet. Het werd zelfs nog populairder in 2018 toen Bumble Trading Inc. plaatste zijn symbool op het uniform van het basketbalteam van Los Angeles Clippers. Hiervoor beloofde ze volgens de voorwaarden van het contract tegen het einde van 2021 ongeveer $ 20 miljoen te betalen.

  Whitney Wolfe Herd verklaarde deze beslissing door het feit dat deze NBA-franchise genderdiversiteit bij spelers ondersteunt. Volgens haar zou het Bumble-pictogram op de vorm van de Clippers empowerment kunnen symboliseren.

  Even later verscheen het logo op een andere ongebruikelijke plek: in een café in New York genaamd Bumble Brew. De dating-app is begonnen uit te breiden naar de restaurantbusiness, aangezien beide gebieden met elkaar verbonden zijn. In feite biedt het sociale netwerk zijn gebruikers een veilige plek voor vergaderingen, verschillende evenementen en feesten. Overdag is het een gezellig koffiehuis voor gezellige bijeenkomsten en ’s avonds is het een wijnbar met een romantische sfeer.

  Logo lettertype en kleuren

  Bumble Logo

  Het belangrijkste symbool van Bumble is een zeshoekige honingraat met afgeronde hoeken. Het heeft een heterogene structuur: binnen de geometrische figuur bevinden zich zes lijnen van verschillende lengtes. De banden, gerangschikt in oplopende en aflopende volgorde, lijken op een grafische weergave van geluidsgolven. Dergelijke associaties zijn niet toevallig, omdat de applicatie bedoeld is voor communicatie tussen gebruikers.

  De ontwerpers gebruikten een speciaal lettertype voor het woordmerk, gebaseerd op Galano Grotesque. Het originele lettertype werd in 2015 uitgebracht door de Duitse typografiestudio René Bieder. De ontwikkelaars van Bumble hebben het een beetje veranderd, maar hebben de traditionele glyph-vormen behouden die kenmerkend zijn voor andere geometrische schreefloze letters: Avenir, Avant Garde en Futura. Dankzij de uniforme dikte van de lijnen en afgeronde hoeken hebben de letters harmonieuze verhoudingen.

  Logo Bumble

  De hoofdkleur voor het logo en de belettering is Bumble Yellow (# FFC629), hoewel het bedrijf zelf de voorkeur geeft aan geel als achtergrond voor Bumble Black (# 1D252C). Het is ook acceptabel dat het zwarte logo op een witte (#FFFFFF) rechthoek staat, of omgekeerd – wit op zwart. Alle kleuropties worden beschreven in de merkontwerpgids.