Budweiser Logo

  Budweiser Logo

  Budweiser is het eerste nationale biermerk in de Verenigde Staten. Het verscheen in 1876 en was oorspronkelijk eigendom van de brouwerij Anheuser-Busch. Sinds 2008 is de moedermaatschappij een divisie van Anheuser-Busch InBev SA / NV.

  Betekenis en geschiedenis

  Budweiser Logo Geschiedenis

  Het merk is sinds de vorige eeuw populair geworden dankzij een agressieve marketingcampagne. Een van de factoren achter haar advertentiesucces was een succesvol en visueel aantrekkelijk logo dat het vertrouwen van de consument wekte. In de loop der jaren heeft het minstens 15 veranderingen ondergaan. Maar het ontwerp bleef consistent: elke opeenvolgende optie leek enigszins op de vorige. Hierdoor was het mogelijk om het merk herkenbaar te maken, ondanks de veelvuldige verandering van het merk.

  1876 ​​- 1942

  Budweiser Logo 1876-1942

  Het debuutlogo lijkt op een informatielabel of een hand-out. Het bevat veel inscripties en kleine details die visueel aantrekkelijk zijn. Maar de tekst is moeilijk te lezen, omdat hij met de hand is gedaan. Het centrale deel valt het beste op – een langwerpig ovaal in een diamant met drie letters “C” in rood. Hieronder ziet u een rechthoekig visitekaartje met basisinformatie over de fabrikant. Het is omlijst met een bloemmotief.

  1910 – 1945

  Budweiser Logo 1910-1945

  In feite heeft het merk een nieuw visitekaartje, geen onafhankelijk logo. Het bevat een maximum aan informatie over het product en de fabrikant. De tekst is, zoals eerder, cursief, met de hand geschreven, samenhangend en op een lichte achtergrond geplaatst. In tegenstelling tot de vorige versie heeft het geen kader, maar alleen gekrulde hoeken rechts en links onderaan. Er zijn ook blokletters: “Genuine” en “King of beers” die de tekst balanceren. Daarboven bevindt zich een grafisch gedeelte: een tape met scherpe uiteinden, een cirkel in het midden, oren, bladeren, kransen en de afkorting “AB” (van de naam “Anheuser-Busch”). De achtergrond is rood gekleurd.

  1945 – 1987

  Budweiser Logo 1945-1987

  De ontwerpers hebben de rechthoek vergroot en verticaal geplaatst, niet horizontaal, zodat het minder op een visitekaartje lijkt. Ze voegden informatie over het product en de plaats van fabricage toe aan het tekstgedeelte. Op sommige plaatsen hebben de ontwikkelaars het lettertype gewijzigd, dus nu is het in vijf smaken. De auteurs lieten de elementen in de bovenste zone hetzelfde, waardoor ze compacter en visueel schoner werden, waardoor het corporate ronde bord met ornamenten en de afkorting “AB” in het midden duidelijk opvallen.

  1952 – 1957

  Budweiser Logo 1952-1957

  In 1952 nam Budweiser een driehoekig logo aan met afgeronde randen en een brede zwarte omtrek. Binnenin was de merknaam en het motto “King of Beers”. Ze werden aangevuld met het Anheuser-Busch-merksymbool: een adelaar in de letter “A”. De achtergrondkleur is rood met een wit verloop.

  1957 – 1961

  Budweiser Logo 1957-1961

  Elf jaar lang gebruikt het bedrijf rechthoekige emblemen met een zwarte lijst. In de 1957-versie verscheen de figuur voor het eerst in de vorm van twee omgekeerde driehoeken, verbonden in de vorm van een vlinderdas.

  1961 – 1963

  Budweiser Logo 1961-1963

  De vorm van het vlinderdaslogo is ook aanwezig op het handelsmerk uit 1961, maar deze keer hebben de ontwerpers de slogan “King of Beers” verwijderd en de achtergrond versierd met vijfpuntige ellipsen.

  1963 – 1968

  Budweiser Logo 1963-1968

  In de 1963-versie van het embleem is het ontwerp compleet anders. Er is geen beroemde “vlinder” – er is alleen het woord “Budweiser”. Elke letter heeft een andere kleur. Het palet omvat rood, blauw en groen.

  1968 – 1987

  Budweiser Logo 1968-1987

  In 1968 maakte het handelsmerk zijn handelsmerk tot twee omgekeerde rode driehoeken, die te vinden zijn op de logo’s van voorgaande jaren. Tegelijkertijd ging de aandacht naar de naam van het biermerk. In 1987 vond een kleine verandering plaats: de vorm van de geometrische figuur werd getransformeerd en het lettertype werd cursief.

  1987 – 1994

  Budweiser Logo 1987-1994

  Deze versie is een stilering van het logo uit 1957. De ontwerpers hebben alle overbodige details verwijderd, waardoor het logo zo eenvoudig mogelijk is. Het toont alleen een rode geometrische figuur in de vorm van twee met elkaar verbonden driehoeken en een witte inscriptie erop. Gedrukte letters, kleine letters, met een lichte helling. Aan de rechterkant is er een schaduw in de vorm van een dunne zwarte streep geplaatst met een afschuining, waardoor het logo driedimensionaal is.

  1994 – 1999

  Budweiser Logo 1994-1999

  De ontwikkelaars hebben de helling van het logo en het woord “Budweiser” verkleind, de schaduw verwijderd, de letters uitgebreid en de zin “Biere Beer” toegevoegd. De geometrische vorm blijft hetzelfde.

  1996 – 1999

  Budweiser Logo 1996-1999

  Het embleem stelt een figuur met meerdere structuren voor met een langwerpige vorm, horizontaal geplaatst. De merknaam staat er in het wit op geschreven. Hieronder staat de uitdrukking “Classic American Lager”. Boven – een zakelijk bord in de vorm van een cirkel met een ornament en een talisman. Het logo heeft ook een paar kleurrijke lijnen en een 3D-effect.

  1999 – 2011

  Budweiser Logo 1999-2011

  De directie keurde een vlindervormig embleem goed met een cursieve tekst die de grenzen van de geometrische figuur overschrijdt. Een dubbele dunne lijn loopt langs de randen van het bord, en daarboven is een vijfpuntige kroon. De belangrijkste achtergrondkleur is rood met een verloopovergang naar zwart (in de hoeken).

  2011 – 2016

  Budweiser Logo 2011-2016

  Het logo kreeg een kleine spreiding op het vlak, een pastelpalet en een extra randlijn. Bovendien verscheen er aan de rechterkant een schaduw, waardoor het embleem weer driedimensionaal werd.

  2016 – heden

  Budweiser Logo 2016-vandaag

  Nu is de meest laconieke versie in gebruik. Het bestaat alleen uit een schuine geometrische vlindervorm en het woord “Budweiser”.

  Logo lettertype en kleuren

  Logo Budweiser

  Het logo veranderde met grote sprongen: gedurende meerdere jaren op rij was het rechthoekig, soms complex van vorm of in de vorm van een vlinder. Aanvankelijk was het noodzakelijkerwijs aanwezig met het onderscheidende teken van de Anheuser-Busch-brouwerij – een ronde badge met een meervoudig gestructureerd ornament en de afkorting “AB”. Na de rebranding verdween de afgekorte naam van het moederbedrijf – alleen de naam van de biersoort bleef over, die branding werd. Geleidelijk aan werd het embleem getransformeerd van complex naar eenvoudig en vereenvoudigd tot een rode vlinder met witte cursieve letters.

  Logo Budweiser

  Michael Hagemann ontwierp speciaal de beletteringsstijl voor Budweiser. Hij nam het Brewmaster-lettertype als basis. Het woord bleek met de hand geschreven, coherent en enigszins schuin te zijn. Op verschillende momenten gebruikte het biermerk ook een gesneden lettertype in zijn logo. Het kleurengamma is standaard. Nu bestaat het uit rood en wit, vroeger ook uit goud, blauw, zwart.