Brussels Airlines benadrukt nationale identiteit

Brussels Airlines Logo

Brussels Airlines onthult op 18 november hun nieuwe visuele identiteit, die het merk meer aan zijn nationaliteit zal koppelen. Tijdens haar bestaan ​​sinds 2007 heeft Benelux, de grootste luchtvaartmaatschappij van de landen, de derde update van haar identiteit doorgevoerd, waardoor er meer radicale veranderingen zijn aangebracht dan in de twee voorgaande. Een verandering in onze eigen strategie, veranderingen die plaatsvonden in zelfbewustzijn en over de hele wereld die nodig zijn om alle veranderingen te weerspiegelen, verduidelijkingen te geven en onze eigen positie in de transportmarkt te bevestigen met behulp van nieuwe visuele markeringen en vormen. De nieuwe huisstijl zal onder meer een toekomst weerspiegelen waarin strategische investeringen een belangrijke rol spelen, prioriteiten duidelijk zijn geworden en de identiteit sterk uitgesproken nationaal — Belgisch is geworden.

Brussels Airlines Nieuw Logo

Het vernieuwde merk is een bewijs van het vertrouwen van het bedrijf in zijn toekomst, ondanks de problemen veroorzaakt door de pandemie en de verminderde kwaliteit van de dienstverlening en het comfort voor de klanten. Maar het belangrijkste in het proces van verandering is de toekenning van de nationale identiteit, waar de nadruk op ligt. In het merklogo wordt dit gedaan door het woord «brussels» te accentueren, dat op 4 februari wordt uitgevoerd in een zwart hoofdlettertype zoals Croogla 4F Light, dat verschillende keren groter is geworden in vergelijking met de andere. De rondheid van dit lettertype wordt geëvenaard door de soepele ronding van de vliegtuigen van de luchtvaartmaatschappijen. Het woord Airlines wordt onder de hoofdtekst geplaatst en in kleine dunne kleine letters FF Neuwelt Text Medium van FontFont aangebracht, waardoor het op de achtergrond wordt geplaatst.

Logo Brussels Airlines

De stippen die in eerdere versies van het logo de gestileerde rode «b» vormden, zijn in de nieuwe behouden gebleven. Maar ze zijn buiten de grenzen van de inscriptie aan de rechterkant genomen, waar ze een vierkant vormden van 9 rode stippen-cirkels van verschillende diameters. Op deze manier werd een eerbetoon gebracht aan de geschiedenis van het merk, zijn rijke ervaring in zijn vakgebied.

Brussels Airlines Voor en Na Logo (geschiedenis)

Het kleurenpalet kreeg helderheid en helderheid van tinten, waardoor de elementen van de logo-compositie gemakkelijk en efficiënt konden worden waargenomen wanneer ze met een typografische methode werden aangebracht op oppervlakken van elk formaat en in een digitale ruimte. Ook hebben moderne technologieën ervoor gezorgd dat het logo op elke schaal van de reproductie gemakkelijk leesbaar is. De rode kleur werd behouden als een bedrijfskleur, die helderheid en verzadiging kreeg. De overeenstemming van de nieuwe identiteit met de eisen van moderne digitale visualisatietechnologie heeft ruime mogelijkheden geopend voor verdere veranderingen in de huisstijl van een bekend merk.