Brooks Brothers Logo

  Brooks Brothers Logo

  Brooks Brothers is het oudste Amerikaanse modemerk daterend uit 1818. De oprichter is Henry Sands Brooks, die een familiebedrijf van hoogwaardige herenkleding heeft opgericht. Nu is het handelsmerk eigendom van de Retail Brand Alliance en is het hoofdkantoor van de onderneming gevestigd in New York.

  Betekenis en geschiedenis

  Brooks Brothers Logo Geschiedenis

  Wat is Brooks Brothers?

  Dit is een prestigieus Amerikaans merk herenkleding, dat ook een van de oudste is in de Verenigde Staten, zoals het bestaat sinds 1818. Het is nu eigendom van de Retail Brand Alliance.

  Ondanks de aanzienlijke leeftijd van het bedrijf (het heeft de 200-jarige grens overschreden), is het logo nog ouder. Het is geworteld in de oude Griekse mythologie en wordt geassocieerd met het gulden vlies. Feit is dat de belangrijkste grondstof voor de vervaardiging van herenkleding schapenwol was. Dit materiaal was echt goud voor de eigenaar van het familiebedrijf, want het leverde hem winst op.

  Nu produceert de onderneming ook een damesgarderobe, maar het embleem blijft hetzelfde als in het begin: een wit lammetje dat met een breed lint is vastgebonden en eraan hangt zoals bij het knippen van wol. Daarnaast biedt het bedrijf een aparte kledinglijn voor Aziatische kopers.

  Logo lettertype en kleuren

  Brooks Brothers Logo

  Brooks Brothers heeft gekozen voor een uitgebreid logo dat direct aansluit bij zijn branche. Het beroemde gulden vlies in de mythen van het oude Griekenland diende als een gewenst machtsobject, waarvoor ze vochten en waarvoor ze oorlogen begonnen. De afbeelding van schaapskleren wordt in veel contexten veel gebruikt. De Argonauten staken bijvoorbeeld na hem de zee over en in de 15e eeuw werd de afbeelding van een lam aan een lint gebruikt als de volgorde met dezelfde naam. Het werd opgericht door de hertog van Bourgondië, bijgenaamd Filips de Goede, die een fortuin verdiende dankzij elitaire soorten schapenwol.

  Het lam dat aan het lint hangt, is een oeroud symbool van de visuele identiteit van het merk. Dit handelsmerk werd aangeboden door Henry Sands Brooks zelf. Het idee kwam bij hem op na een reis naar Londen, waar een hele pastorale cultus heerst met talismannen in de vorm van lammeren en schapen. Hun afbeeldingen wezen op winkels waar de mooiste wollen kleding te koop was. Toen hij deze trend opmerkte in de supermarkten van de hoofdstad, beval hij dezelfde lammeren boven de ingang van zijn winkel te tekenen. In de vorm waarin het embleem vandaag de dag bestaat, wordt het sinds 1850 gebruikt. Bestaat uit twee delen: schaap op een brede band en bedrijfsnaam.

  Logo Brooks Brothers

  De zin was oorspronkelijk met de hand geschreven in retrostijl. De letters zijn schuin, vegen, zelfverzekerd, met verbindende elementen, met uitzondering van de eerste letters, die los staan ​​van de rest. De titel volgt alle grammaticaregels – er wordt zelfs rekening gehouden met hoofdletters. Van zowel “B” naar rechts en links zijn er dunne krullen, in de vorm van steile ramshoorns. Dit lettertype lijkt op het Edwardiaanse Scr Alt ITC-lettertype.

  Het Brooks Brothers-logo is typisch donkerblauw op een witte achtergrond. Het spiegelbeeldige schema is ook in gebruik. Er zijn ook gouden opties op een zwarte basis.