Brooklyn Defenders met een nieuwe stijl

Brooklyn Defenders (BDS) Logo

Brooklyn Defenders heeft 25 jaar juridische praktijk en belangenbehartiging voor 25.000 inwoners van Brooklyn. Het is een toonaangevende mensenrechtenorganisatie die inwoners van de regio gratis juridische bescherming biedt.

Omdat ze geen beroep kunnen doen op de diensten van advocaten, wenden inwoners van Brooklyn zich tot een organisatie waar ze diensten van wereldklasse krijgen, ongeacht hun sociale status, kansen en andere factoren.

Brooklyn Defenders (BDS) Nieuw Logo

Het Brooklyn Defenders-team is een krachtige kracht die criminele, familie-, immigratie- en civielrechtelijke kwesties aanpakt en effectieve oplossingen biedt voor actuele problemen.

Vanwege de uitbreiding van invloed en omvang van de activiteiten besloot het bedrijf zijn visuele imago te actualiseren. Om een ​​nieuwe identiteit te verwerven, werden creatieve agenten van Hyperakt aangetrokken. Ze hebben een uitgekiend visueel samenhangend beeld van het bedrijf gecreëerd dat de waarden van de organisatie uitstraalt en bewondering wekt.

Gezien het feit dat de meeste staatsmensenrechtenorganisaties overwerkt zijn, slecht gefinancierd zijn, te vage bevoegdheden en verantwoordelijkheden hebben, werd besloten om het heersende stereotype uit te bannen. Dienovereenkomstig, uiterlijk, toon de krachtige ondersteuning die klanten gegarandeerd zullen ontvangen door contact op te nemen met Brooklyn Defenders.

Een merk moet gebaseerd zijn op vertrouwensrelaties met klanten, op eerlijkheid, op sociale gelijkheid. Daarom wilden ze in de identiteit de menselijkheid en autoriteit van het bedrijf benadrukken.

In plaats van een logo dat bestond uit een lettertype en een icoon in de vorm van een blauwe cirkel met ingeschreven hoofdletters in middeleeuwse stijl, heeft het bedrijf nu een zwart lettertype-logo met een klein mosterdkleurig onderschrift — de letters BDS in een ronde schets.

De nadruk ligt op een elegant lettertype. De naam Brooklyn Defender Services, die vroeger op het oude logo stond, is omgevormd tot de eenvoudige naam Brooklyn Defenders, wat de teamgeest en professionele ambities van de medewerkers benadrukt. Het merk heeft het al niet alleen over hoogwaardige dienstverlening (ze zijn al bekend buiten de stad), maar getuigt van een goed gecoördineerd team van mensenrechtenverdedigers die de orde bewaken en strijden voor de rechten van hun afdelingen.

Brooklyn Defenders (BDS) Voor en Na Logo (geschiedenis)

De identiteit is zeker moderner en interessanter geworden. Belachelijke letters in een blauwe cirkel, omlijnd in wit, wekken niet de indruk van een betrouwbaar bedrijf. In onze tijd ziet het er tenminste zo uit. Nu is het veel belangrijker om afstand te nemen van pretentieuze afbeeldingen, sierlijke lettertypen en de kracht van het merk te laten zien door minimalisme en een goed gekozen kleurenschema.

De organische en harmonieuze elementen van het nieuwe logo creëren een gevoel van comfort en vertrouwen dat de vraag van elke klant in zijn voordeel kan worden opgelost.

Juist zulke positieve beoordelingen wilden de initiatiefnemers van de rebranding bij het publiek oproepen. Daarom wordt in de toekomst een toenemende belangstelling voor het mensenrechtenbedrijf verwacht, waardoor het merk herkenbaarder en succesvoller wordt in de professionele arena.