Britse Tickr-app wordt modern CIRCA5000

CIRCA5000 Logo

Een van de moderne vertegenwoordigers van de Britse investeringsmarkt die in de virtuele ruimte actief is, is een in 2019 opgericht merk genaamd Tickr. Opgericht door twee veteranen in het veld, Matt Latham en Tom McGillycuddy, was het een grote belofte voor het creëren van een levendige en welvarende toekomst voor de mensheid. Het was gebaseerd op het inzicht dat elke belegger zou moeten kunnen investeren in een onderneming met een positieve impact, zonder het risico van financieel verlies. Dergelijke vooruitzichten en de uitbreiding van bestaande doelen brachten de oprichters van het platform ertoe om de hele strategie van het merk te herzien. Het resultaat was een complete rebranding die alle aspecten van de identiteit omvatte, inclusief de naam, wat leidde tot de vorming van een nieuwe CIRCA5000-applicatie gebouwd op Tickr.

CIRCA5000 Nieuw Logo

De nieuwe identiteit toont een diepe bezorgdheid voor de toekomst van de wereld, met de nadruk op verplichte duurzaamheid en absolute naleving van de hoogste normen — milieu en sociaal. De visualisatie van het merk was gebaseerd op de wens om zijn acties te koppelen aan de vooruitzichten van de verre toekomst. De belangrijkste boodschap is het besef dat het al te laat is voor het gewone bedrijfsleven, maar ook voor een andere universele fintech. Daarom wordt CIRCA5000 een weerspiegeling van de wereld van de verre toekomst van onze planeet, waarin alles is behalve de mensheid zelf. Deze benadering verklaart de heroverweging van het bedrijf van de toekomst, als een associatie van positieve krachten. Tegelijkertijd vertelt de provocerende toon van haar stem iedereen dat zelfverrijking niet ten koste mag gaan van het gebruik van de middelen die nodig zijn voor de ontwikkeling van de planeet zelf.

Logo CIRCA5000

De provocerende naam, geïnspireerd op de namen van kwaadaardige robots, bijvoorbeeld HAL9000 uit A Space Odyssey of T-1000 uit Terminator 2, zorgde voor zichtbaarheid en levendige expressie van het nieuwe merk. Met behulp van een futuristische benadering sturen de oprichters de kijker terug naar het jaar 5000, waarbij ze benadrukken dat het gebrek aan investeringen in veelbelovende ondernemingen en de weigering om om de planeet te geven, de mensheid ervan zal weerhouden om een ​​dergelijk cijfer te halen. De naam, die volkomen onverwacht is voor fintech-structuren, past bijzonder goed bij het bedrijf en de doelen die het nastreeft. Als gevolg hiervan werd het merk zo intrigerend dat de memorabiliteit en herkenning alle verwachtingen overtrof.

CIRCA5000 Voor en Na Logo (Geschiedenis)

Het vernietigbare wereldbolcliché en het NASCAR-achtige tekstvak, ondanks hun visuele weerzinwekkendheid, werden sierlijk en professioneel gedaan, waardoor diepte en beweging effectief werden overgebracht zonder het gebruik van een zichtbaar verloop. Het woordmerk wordt gepresenteerd als een variant die wordt weergegeven op een elektronisch apparaat uit een ver verleden. Het onverwachte gebruik van cursief in hoofdletters en cijfers zorgt voor een subtiele spanning tussen de as van de wereldbol en de «C». De toonovergang van vet naar licht benadrukt de jaarcijfers gunstig. Het logo is onverwachts geworden, maar verrassend aangenaam en gemakkelijk waarneembaar.