Bombay Sapphire Logo

  Bombay Sapphire Logo

  Bombay Sapphire is een van de grootste ginproducenten. Het dateert uit 1960, toen de Amerikaanse zakenman Allan Sorbin de Warrington-alcohol van G&J Greenall begon te importeren onder het merk Bombay Dry Gin. In 1987 creëerde Michel Roux, CEO van Carillon Importers, de legendarische Bombay Sapphire van het bestaande merk.

  Betekenis en geschiedenis

  Logo Bombay Sapphire

  Wat is Bombay Sapphire?

  Het is een gin met een milde smaak en een aangenaam kruidenaroma. Het wordt geproduceerd in Groot-Brittannië volgens een oud recept dat al in 1761 werd uitgevonden. Het wordt bereid uit Schotse tarwealcohol in speciale alembic distilleerketels.

  De fabrikant is verantwoordelijk voor het ontwerp van de fles. In 1960 beeldde zijn embleem koningin Victoria af en het jaar waarin het unieke recept werd gemaakt – 1761. Dit is een belangrijke datum: het was toen dat de distilleerder Thomas Dakin een lijst met botanische planten samenstelde om de drank te maken.

  Sindsdien is het embleem aanzienlijk veranderd. Het draagt ​​de naam Bombay Sapphire, geïnspireerd op de 182-karaats Star of Bombay-diamant. Logisch dat de merknaam ook de vorm van een edelsteen heeft. Het ziet eruit als een sieraad met een gouden rand met een artistiek portret van koningin Victoria. Hierboven is de kroon, een traditioneel symbool van koninklijke macht.

  De afbeelding wordt aangevuld met de Bombay Sapphire-letters. De letters zijn stijlvol vormgegeven: ze hebben niet alleen schreven, maar ook kleine uitsteeksels in het midden. Bovendien zijn “B”, “Y”, “S” en “E” versierd met elegante krullen.

  Het logo laat meteen zien dat het merk zich liet inspireren door juwelen en koninklijke wapenschilden. Op het label staat een ovaal sieraad met dure goudgeslepen stenen. Qua vorm lijkt het op een dubbele hanger of ketting. In het midden staat een portret van Hare Majesteit Koningin Victoria. Boven haar hangt een grote gouden kroon. De combinatie van kleine rechthoekige saffieren omgeeft alles. Er is een groot juweeltje hieronder. De snit is vergelijkbaar met de edelsteenzetting hierboven. Het tekstgedeelte is bovenaan (Bombay) en onderaan (Sapphire) verspreid. Het heeft de vorm van bogen met krullen op de eerste en laatste letters.

  Logo lettertype en kleuren

  Bombay Sapphire Logo

  Bombay Sapphire is een uniek merk met een eigen en bekende eclectische stijl die niet alleen kopers aantrekt, maar ook beroemde ontwerpers. Ze maakten de inscriptie op het embleem in een lettertype van hun eigen ontwerp, dat in de verte dicht bij IFC Los Banditos of Lost Saloon ligt. Alle letters zijn hoofdletters, met schreven. Er is nog een schreef in het midden van de benen van elk symbool. “B”, “Y”, “S” en “E” zien er hetzelfde uit omdat ze identieke gekrulde elementen hebben.

  Het logo wordt gedomineerd door tinten blauw, blauw en goud. Dit palet is consistent met het “diamant” -concept van het merk. Het weerspiegelt de premium status van droge gin en past harmonieus bij het blauwachtige glas van de flessen.