Bombay 99 — een nieuw merk in een verpakking met een origineel design

Bombay 99 Logo

Parlé Agro, pionier in de Indiase drankenindustrie, heeft een nieuw verfrissend merk onthuld, Bombay 99. Gelanceerd in 2021, heeft het meteen zijn rechtmatige plaats ingenomen tussen de iconische merken van het bedrijf, zoals Frooti, ​​Appy, Appy Fizz en Bailey. De drank is verkrijgbaar in drie soorten — Indian Tonic Water, Ginger Ale en Club Soda, die altijd in India zelf verkrijgbaar zijn. Parlé Agro, met het hoofdkantoor in Mumbai, creëert sinds 1985 innovatieve merken en besteedt niet alleen speciale aandacht aan de smaak van zijn producten, maar ook aan het kenmerkende unieke ontwerp. Passie voor het proces van het implementeren van originele ideeën bij het creëren van uw eigen merken, zorgt voor het verplichte gebruik van innovatie en ingesleten ontwerpen en trends in het DNA van de business, wat bijdraagt ​​aan de meest effectieve weergave van de eigen visie op deze projecten. Dit alles maakte het mogelijk om van het bedrijf de nr. 1 drankenproducent van het land te maken. Met de lancering van een nieuwe productlijn, Bombay 99, wendde het bedrijf zich tot de in New York gevestigde ontwerpstudio &Walsh om een ​​unieke huisstijl en opvallende verpakkingen te creëren.

Bombay 99 Nieuw Logo

De visuele implementatie van het nieuwe merk werd uitgevoerd met behulp van niet-standaard krullen en ornamenten, waarvan de ontwerpers zich lieten inspireren door de vorm van een enkele druppel van een drankje bereid door een mixer. Het gemaakte logo heeft unieke kenmerken, die je aansporen om jezelf zorgvuldiger en dieper te bekijken, waardoor je alle nuances en details kunt zien die door de ontwikkelaar zijn vastgelegd. De complexiteit van een dergelijk proces vraagt ​​echter niet om de inspanningen die zijn geleverd tijdens de totstandkoming ervan. Deze eigenschap suggereert dat het visuele merkteken een relatief exotische sfeer creëert die het merk leuk, aantrekkelijk en compleet anders maakt dan typisch tonic, gember, bier of frisdrank. Dit komt door het feit dat traditionele methoden en ontwerpprincipes enkele decennia geleden zijn vastgesteld en op dit moment al achterhaald zijn. Het gebruik van dynamische clipart, met wat verlegenheid, zorgde voor zachtheid en zelfs cartooneske pracht van de hele visualisatie.

Logo Bombay 99

Een van de belangrijkste visuele elementen van de identiteit is het uitlopende schreeflettertype, dat plezier en levendigheid toevoegt aan de getextureerde uitvoering. Het creëert een aantal gewaagde contrasterende accenten, omdat de bereiknamen die ermee worden weergegeven het grootste deel van de compositie van de lay-out uitmaken. Een originele en vooral aantrekkelijke zet was het gebruik van puntillustraties van gewone voorwerpen, zoals cocktailglazen, flessen, vazen, waterkranen, waarmee op een originele manier uitdrukking wordt gegeven aan de taal van de bloemen en lingbats.