Blink 182 Logo

  Blink 182 Logo

  Blink 182 is een Amerikaanse punkrockband die iconisch is geworden in de ontwikkeling van verschillende muziekgenres. Ze wordt beschouwd als een sleutelfactor in de opkomst van poppunk en punkrock. Qua aantal leden is dit een trio, waarvan Hoppus het vaste lid is. De overige leden wisselden regelmatig. De muzikale groep verscheen in de Californische stad Poway en staat bekend om zijn gedurfde humor. Het jaar van oprichting is 1992. Volgens The New York Times was geen enkele groep zo invloedrijk als Blink in de jaren negentig. Bovendien was er meerdere keren een splitsing in, en stopte de activiteit, maar na een periode barstte het opnieuw in de hitlijsten en op de podia, en verkocht uiteindelijk meer dan 50 miljoen albums wereldwijd.

  Betekenis en geschiedenis

  Blink 182 Logo Geschiedenis

  Wat is Blink 182?

  Blink 182 is een muzikale groep die in 1992 in San Diego, Californië verscheen. Ze speelt punkrocknummers. Groot succes bereikte haar in 1999 na de opname van het album Enema of the State.

  Het trio trad aanvankelijk op onder verschillende namen, waaronder Duck Tape en Figure 8. De verwarring duurde voort totdat DeLonge een Blink-optie voorstelde. Een van de debuutcomposities (Flyswatter) werd in het voorjaar van 1993 opgenomen in de slaapkamer van een van de bandleden. Het bestond uit originele liedjes en punk covers. Hun eerste studioalbum verscheen in 1995. Het was Cheshire Cat. Na hem tekenden de muzikanten een contract met MCA Records om het tweede verzamelalbum (Dude Ranch) te distribueren, dat twee jaar later werd uitgebracht.

  In 1999 en 2001 presenteerde het trio hun volgende albums – Enema of the State en Take Off Your Pants and Jacket. Ze waren een doorslaand succes omdat ze werden uitgezonden op MTV en radio. In 2005 hadden de muzikanten een “pauze” voor onbepaalde tijd, die eindigde in 2009. Slechts een paar jaar later verrasten ze fans met hun zesde collectie, Neighborhoods. Toen kwam het jaar 2015, een keerpunt in de activiteiten van de rockgroep, omdat de frontman veranderde. In 2016 nam het volgende trio hun zevende album op, Californië. Het laatste werk verscheen in 2019. Het was de Nine-compilatie. Hoewel punkrockers acht albums hebben, hebben ze slechts vier logo’s.

  1998 – 2003

  Blink 182 Logo 1998-2003

  Het embleem bestaat uit twee delen, gevormd uit halve ovalen van verschillende grootte. Ze hebben de vorm van een verticaal geplaatste microfoon. Op het smalle gedeelte (geïmproviseerde pen) is het woord “blink” geschreven. Het wordt uitgevoerd in kleine letters met cursief. Het lettertype lijkt op Strokes Rough. De rechterkant is groter dan de linkerkant. Het is wit zonder blauwe vulling. Het heeft alleen een brede rand die het nummer “182” omringt, rood geverfd en aangevuld met zijstrepen. Het uiterlijk is nog steeds bedekt met mysterie, omdat niemand weet wat het betekent en waar het vandaan komt.

  Volgens de eerste versie is het willekeurig gekozen en slaat het nergens op. Volgens de second opinion bestaat het nummer uit twee cijfers (18 en 2), overeenkomend met de telling “r” en “b” in het Engelse alfabet. En dat zijn op hun beurt de decodering van de naam van de buitenwijk Rancho Bernardo, waar de groep voor het eerst verscheen. De derde hypothese is dat 182 de Amerikaanse militaire radiocodering is voor ‘moord’.

  2003 – 2011

  Blink 182 Logo 2003-2011

  Het logo uit deze periode is minder complex en slordiger. Elke letter is geschreven in een dubbele of zelfs driedubbele regel. In wezen zijn hoofdletters omcirkeld in kleine letters, wat betekent dat ze op elkaar zijn gestapeld, alsof de ontwerper niet wist welke hoofdletter hij wilde kiezen. Bovendien staat “bli” op één fragment en de rest van de letters (“n” en “k”) – op afzonderlijke. Aan de rechterkant staat, zoals altijd, het mysterieuze nummer “182”. De achtergrond is een onregelmatige rechthoek – met uitsteeksels, verdiepingen en afgeronde uiteinden.

  2016 – 2019

  Blink 182 Logo 2016-2019

  Het embleem bevat heldere, schone schreefloze letters. Het zijn hoofdletters, zwart geverfd en op een witte achtergrond geplaatst. Rechts van het woord “BLINK” staat het nummer “182”, geschreven met een koppelteken.

  2019 – heden

  Blink 182 Logo 2019-vandaag

  Het meest recente album van de band is voorzien van een regenbooglogo met vage randen tussen gekleurde strepen. Daarboven staat de naam van de band met chaotisch aangebrachte symbolen met gescheurde randen. In plaats van een punt boven de “i”, wordt een kruis gebruikt en zijn letters en cijfers verbonden door dunne draden die onderaan in één bundel zijn verzameld.

  Het meest herkenbare teken van Blink 182 is een rond smileygezicht met kruisjes voor de ogen en een slordige inscriptie onderaan. Het werd voorgesteld door Travis. Alle lijnen op het logo zien eruit als penseelstreken gemaakt met zwarte verf op de muur – zoals straatgraffiti. Druppels vuil druppelen uit de cirkel en boog die de mond vervangt. De naam van het trio is in dezelfde stijl gestileerd als het bovenste pictogram: korte, slordige penseelstreken uit de vrije hand. De randen van letters en cijfers zijn gekarteld en zien eruit als onafgewerkte lijnen.

  Logo lettertype en kleuren

  Blink 182 Logo

  De rock-punkband gebruikte verschillende soorten lettertypen in hun logo’s en albumtitels. Deze omvatten Times Bold (in het vroegste logo), Futura Book, Trade Gothic, Helvetica Bold Oblique, Resurrection.

  Logo Blink 182

  Kortom, het kleurenschema omvat zwart, blauw, wit en rood. Later kregen ze gezelschap van een spectrum van regenboogkleuren, die als achtergrond dienen voor de titel op de hoes van de nieuwste muziekcollectie.