BlackBerry Logo

BlackBerry LogoBlackBerry is een serie mobiele computers die is vervaardigd door het Canadese telecommunicatiebedrijf BlackBerry Limited. Het eerste apparaat, geïntroduceerd in 1997, zag eruit als een pager. In 2002 begon het bedrijf met de productie van zakelijke smartphones, maar in 2016 verliet het deze richting en richtte het zich op het maken van software.

Betekenis en geschiedenis

BlackBerry Logo Geschiedenis

Het merk BlackBerry is ontwikkeld door het Amerikaanse marketingbedrijf Lexicon Branding. Ze bracht het logo en de naam nauw met elkaar in verband, met de afbeelding van een multifloss-vrucht en de inscriptie “BlackBerry” op het handelsmerk. Dit woord is niet toevallig gekozen: de specialisten van het bedrijf dachten dat het zwarte apparaat met een groot aantal kleine knoppen erg lijkt op de beroemde bosbes.

1999 – 2004

Het debuutembleem bestaat uit een uitgebalanceerde combinatie van grafische en tekstelementen. Bovenaan bevindt zich een gestileerde envelop met een dunne golvende lijn die vanuit de linkerhoek draait. Het is verbonden met de contour van de letter en zet het harmonieus voort. Onderaan staat de merknaam uit één stuk – “BlackBerry”. Het woord is in hoofdletters geschreven en door kleur verdeeld in twee fragmenten: de linkerzone is rood, de rechterzone is zwart. Boven elk van hen is een van de grafische elementen: boven “Black” is een gebogen strook, boven “Berry” – een envelop. De belangrijkste achtergrond voor alle elementen is wit.

2004 – heden

Het embleem bestaat uit zeven halve ovalen, die qua vorm en afmeting samenvallen met de in-letter openingen “B”. Om deze elementen te creëren, gebruikten de ontwerpers de originele techniek van de negatieve ruimtekunst. Ondanks het feit dat de componenten van het grafische bord op een chaotische manier zijn gerangschikt, worden hun verhoudingen en stijl strikt voorgeschreven in de merkdocumenten.

Logo lettertype en kleuren

De copyrighthouder van het logo verbiedt het vervormen van de afbeelding. Het staat alleen het wijzigen van het kleurenpalet toe – en dan binnen bepaalde grenzen. De belangrijkste voorkeurstinten zijn: klassiek wit, zwart, Obsidian Blue, Blackberry Blue. Bovendien is het gebruik van extra blauwe tinten toegestaan: Indigo, Space, Ocean, Regal, Azure, Brilliant. Accentkleuren kunnen turkoois en satijn zijn.

In het nieuwe logo geven de twee “Bs” de merknaam een ​​duidelijke sonische uitdrukking. Schriftelijk zijn ze oorspronkelijk gestileerd en omgezet in hoofdletters. Hun uniekheid wordt benadrukt door het lettertype Roboto, uitgevonden door Christian Robertson voor Google-producten. Vetgedrukte, cursieve en schreefloze letters.