Black Mums Upfront — Moeders hebben altijd iets om over te praten

Black Mums Upfront Logo

Het in Londen gevestigde Black Mums Upfront, een merk gelanceerd in 2020, brengt moeders samen die elkaar steunen, ervaringen delen en samen plezier hebben. Dit team wil publiekelijk verklaren: we zijn moeders, we zijn anders, we gaan om met stereotypen, moederschap is vrijheid en creativiteit. Als je naar hun podcasts luistert, worden veel mythen ontkracht en worden veranderingen in de perceptie van moeders, die duidelijk anders zijn dan andere leden van de bevolking, een onvermijdelijke realiteit.

 

Black Mums Upfront Nieuw LogoDe ontwerpers van W+K in Londen namen de transformatie van de visuele creativiteit van de groep over zodat Black Mums Upfront niet alleen gehoord werd. Maar het is ook zichtbaar. Het idee van een stand-up vormde de kern van het nieuwe logo, en ik moet zeggen, het past goed bij de merknaam.

In het begin bestond het logo uit drie woorden die van links naar rechts afdaalden, als een trap. Er was een pijl te zien in de opening tussen A en U, alsof hij een stijging aanduidde.

Logo Black Mums Upfront

Maar wat een winnende optie werd deze keer aangeboden! Escalatie, toenemende tempo’s of toenemend volume worden weergegeven. De gele langwerpige letters, tegelijkertijd verkleind en vergroot in verschillende richtingen, zorgen voor dynamiek en contrast. Zo wordt de originaliteit van het team getoond, het idee van een stand-up, een toename van het publiek en een heleboel andere punten. Geometrie en lettergrootte zien er esthetisch aantrekkelijk uit.

Black Mums Upfront Before and After Logo (geschiedenis)

Het merk zal ongetwijfeld zichtbaarder en populairder worden met het nieuwe logo, zodat het team gefeliciteerd kan worden met een effectieve rebranding.