Bitcoin Logo

  Bitcoin Logo

  Bitcoin is een peer-to-peer betalingssysteem, evenals de virtuele betalingseenheid. Ze verschenen in 2009 in Japan en werden helemaal opnieuw gemaakt door Satoshi Nakamoto.

  Betekenis en geschiedenis

  Bitcoin Logo Geschiedenis

  Vergeleken met andere cryptocurrencies is bitcoin het meest gevraagd en wijdverbreid. Tegenwoordig is het opgenomen in de Unicode-standaarden onder een eigen uniek nummer en is het opgenomen in het originele logo, dat is gecombineerd uit twee delen: tekst (systeemnaam) en afbeelding (BTC-symbool).

  Maar voordat ze de basis werden van een authentiek embleem, ondergingen ze verschillende wijzigingen afzonderlijk. Aanvankelijk leek de aanduiding van de rekeneenheid bijvoorbeeld op de Thaise baht – de hoofdletter “B”, verticaal gekruist met één lijn. Maar na verloop van tijd, toen de gemeenschap zich realiseerde dat het een stabiele en betrouwbare cryptocurrency was, begon het teken eruit te zien als een “B” met twee verticale lijnen – zoals een dollar. Ook werden alleen de letters “BC” gebruikt – een afkorting van “bitcoin”.

  Logo lettertype en kleuren

  Bitcoin Logo

  Toen het project aan populariteit begon te winnen en succesvol werd, werd de behoefte aan eigen symbolen acuter. Bovendien was het nodig om iets af te beelden dat niet lijkt op een van de virtuele concurrerende systemen. Het was toen dat Satoshi Nakamoto de eerste versie van het logo aan de wereld presenteerde. In februari 2010 publiceerde hij de ontwikkeling op BitcoinTalk en suggereerde dat 1 bitcoin overeenkomt met 100 miljoen satoshi. Vervolgens gaven de forumbezoekers hun veronderstellingen hierover.

  Als gevolg hiervan kwamen de deelnemers aan de discussie tot een collectieve mening: het merk moet voldoen aan bepaalde criteria die fraudeurs niet toestaan ​​het te kopiëren en te dupliceren. Aanvankelijk bestond de basisstructuur van het BTC-embleem uit drie elementen: een rechthoek, een kleine cirkel en een gebogen lijn. Later corrigeerde Nakamoto het officiële symbool door twee verticale strepen toe te voegen – streepjes bovenaan en onderaan. De huidige versie is gemaakt door Bitboy.

  Het numerieke teken voor blok “B” is het cijfer acht (8). Een paar regels aan de boven- en onderkant van de hoofdletter moet worden geassocieerd met de dollar. Maar als je goed kijkt, zul je merken dat de streep op de badge onvolledig is en verschilt van de dollar. Hierdoor ziet de afbeelding eruit alsof “B” op “$” wordt geplaatst en overlapt. Deze techniek heeft een speciale interpretatie: het is tijd om de oude valuta te verdrijven en te vervangen door een nieuwe – bitcoins.

  Logo Bitcoin

  De inscriptie “bitcoin” in het tekstgedeelte is schuin, uitgevoerd in kleine letters. Het lettertype is strak, schreefloos. Symbolen “i” hebben dezelfde hoogte als “t”, waarvan de helft van de horizontale slag is afgesneden. De toppen “b” en “t” worden schuin naar links afgesneden en de puntige uiteinden bevinden zich aan de rechterkant. De eerste pogingen om het BTC-kenmerk in het Unicode-systeem op te nemen, zijn mislukt. Maar eind 2015 werd bitcoin officieel geregistreerd en kreeg het zijn symbool.

  Een cryptocurrency-palet bestaat uit een combinatie van verschillende kleuren. De inscriptie kan wit of grijs zijn gekleurd, de aanduiding van de virtuele rekeneenheid – alleen in het wit, de munt – in oranje, de achtergrond – in zwart of wit. Het geeloranje bereik wordt van nature waargenomen, omdat het wordt geassocieerd met de glans van goud.