Birmingham Royal Ballet brengt hulde aan zijn geschiedenis met een nieuwe identiteit

Birmingham Royal Ballet Logo

De geschiedenis van het Birmingham Royal Ballet is gevarieerd en enigszins verwarrend. Opgericht in zijn laatste versie in 1946, was het gebaseerd op de vorming van 1932. Opgericht als het Sadler’s Wells ballettheater, trad de groep op tot 1940. Na dit jaar onder het bombardement te zijn gevallen, bleef de groep, die al onvolledig was, door het land toeren. In 1946 vond het ballet zijn nieuwe thuis als het Royal Opera House, Covent Garden. Ze bleef iedereen vertrouwd maken met klassiek ballet en toonde de hoogste vaardigheden. In 1990 verhuisde ze naar Birmingham, waar de naam werd veranderd in de huidige. Tegenwoordig wordt de groep beschouwd als de beste ter wereld, niet alleen dankzij een hoog niveau van professionaliteit, maar ook dankzij het vermogen om artistieke innovaties te creëren en de naleving van artistieke verantwoordelijkheid.

Birmingham Royal Ballet Nieuw Logo

Vandaag is de premier van het gezelschap een uitstekende danser en choreograaf — Carlos Acosta, die een enorme impact had op de vorming van een nieuwe visie van het Birmingham Royal Ballet, als een klassieker van wereldniveau. Dit breidde de reikwijdte van het vermogen van de groep om nieuwe fans te winnen uit, maakte het mogelijk om nieuwe werken op te voeren, om een ​​significante impact op de samenleving te hebben. Al deze belangrijke punten komen terug in het nieuwe identificatiesysteem, gebaseerd op het gebruik van een ontwikkeld woordmerk, dat over de gehele breedte van het logo wordt geplaatst. In het visualisatiesysteem, helder in hun kleuren en dynamische foto’s, zijn afbeeldingen gebruikt die werken om het bedrijf te verenigen en de aandacht te trekken. Met hun hulp demonstreert het merk het vermogen om gewoon «uit te reiken en het volume te verhogen» van hun stem en vaardigheid. De update is een oplossing voor meerdere platforms geworden waarmee je ballet naar een heel nieuw niveau kunt tillen, op nieuwe plaatsen kunt plaatsen — in creativiteit, in de mate van emotionele impact, in fysieke zin en in digitale visualisatie.

Logo Birmingham Royal Ballet

De woordvorm is de basis van het logo. Het was gebaseerd op de kenmerkende architectuur van verschillende lettertypen, die een enkele en harmonieuze compositie creëren met het gecreëerde woordmerk. Dit maakte het mogelijk om gemakkelijk beheer van alle applicaties te creëren, met de meest effectieve impact. Dansers van volledige lengte in een gunstig kleurenframe worden gepresenteerd in een voordelige presentatie, waarbij hun atletiek en sportiviteit worden verheerlijkt. Tegelijkertijd blijven alle klassieke regels voor het uitvoeren van lijnen en plotverbinding behouden. De hele identiteit van het merk wordt gekenmerkt door de dynamiek, moed en schoonheid die kenmerkend zijn voor het ballet zelf.

Birmingham Royal Ballet Voor en Na Logo (Geschiedenis)