Biri praat over kunst via hun ontwerpen

Biri Logo

British International Research Institutions zijn een gemeenschap van onderzoekspartners in de kunsten, geesteswetenschappen en sociale wetenschappen die zich inzetten voor het bevorderen van wetenschap, het verlichten van cultuur, het leren en behouden van uitzonderlijk cultureel erfgoed, en het ondersteunen van internationale samenwerking.

In de late jaren 1880, toen deze organisatie werd opgericht, bestaande uit acht instituten: British Institute in Ankara, British Institute in Oost-Afrika, British Institute for Persian Studies, British Institute for the Study of Iraq, British School in Athene, British School in Rome , British Studies van de Raad in de Levant en de Society for Libische Studies.

Biri Nieuw Logo

Samen bestuderen deze instituten al 700 jaar cultuur en wisselen ervaringen uit, 40 landen hebben zich aangesloten bij de studie van verschillende humanitaire kwesties en in de periode van 2019 tot 2020 hebben meer dan 20.000 mensen verschillende wetenschappelijke onderzoeks- en coworking-ruimtes uitgevoerd met hun helpen.

Dit jaar besloot de organisatie de verbinding te versterken door middel van een gemeenschappelijke identiteit en een huisstijl te ontwikkelen voor internationale instellingen in het VK.

Alleen bureau was bezig met de ontwikkeling van visueel ontwerp. Er werd een verenigend beeld gecreëerd — een ster, die is gebouwd dankzij 8 punten die instellingen symboliseren. Een ster is een symbool van licht, verlichting, een gevonden pad, een weg naar kennis. De ster is een symbool van het feit dat er iets onwrikbaars, helders en oneindigs is. Dit is nieuwsgierigheid, helderheid van geest, inzicht.

Logo Biri

Het logo ziet eruit als een ster in een opening, omlijnd in zwarte omtrekkwarten van een cirkel. Vlakbij is een zwarte inscriptie in hoofdletters BIRI.

Het ziet er tegelijkertijd zeer elegant, mooi en buitengewoon uit. Soliditeit, gezag, eerbetoon aan de herinnering aan successen uit het verleden, historisme en reflectie van het licht van kennis — dat is wat er in de nieuwe identiteit ligt.

Het lettertype ziet er trouwens uit als een normaal lettertype. Serifs, geen pakkende accenten. Er is geen symboliek die kan worden gebruikt als een ander communicatiemiddel met de missie van het merk.

Maar dat zou een onnodig detail zijn dat de algehele indruk van het logo zou bederven.

Kleuren variërend van Perzisch groen tot Levantijns blauw helpen om de identiteit van de organisatie van de instelling in evenwicht te brengen.

Het was een geweldig idee om instellingen te verbinden met een gemeenschappelijk merk met een identiteit die niet alleen gemakkelijk waar te nemen en te onthouden is, maar ook een semantische lading heeft. De symbolen van een pen, een zuil, een kaart en een wereldbol zijn immers al lang geslagen. Nu is er een nieuwe ster verlicht — het merk BIRI wordt een nog steviger fundament voor internationale samenwerking en partnerschap. Dankzij het nieuwe imago kan de organisatie haar ontwikkelingen effectief implementeren, spreken op wetenschappelijke symposia en trots een aantal van de grootste instituten vertegenwoordigen die betrokken zijn bij de popularisering van wetenschap en cultuur.