Bing Logo

  Bing Logo

  Bing is een zoekservice van Microsoft. Het is ontwikkeld op basis van ASP.NET en is gebaseerd op de vroege platforms van hetzelfde bedrijf: MSN Search en Windows Live Search. Het systeem biedt verschillende zoekhulpmiddelen, waaronder kaarten, afbeeldingen, video-inhoud en zoeken naar woorden. De motor werd in het voorjaar van 2009 geïntroduceerd door Steve Ballmer en in de zomer van dat jaar gelanceerd. Nu begrijpt het en verstuurt het zoekopdrachten in veertig talen van de wereld, aangezien het de derde meest populaire is (de tweede alleen na Google en Baidu).

  Betekenis en geschiedenis

  Bing Logo Geschiedenis

  Wat is Bing?

  Bing is een Microsoft-zoekmachine die veel taalversies heeft. Het gebruik ervan vereist geen registratie.

  De zoekmachine ontving het logo veel eerder dan zijn eigen release – in 1998, gelijktijdig met de start van het prototype. Gedurende deze tijd is het visuele identificatiepictogram goed herkend door gebruikers. In totaal onderging hij zes aanpassingen. Om aan te geven dat het tot de Microsoft-productfamilie behoort, lieten de auteurs het logo op het logo achter in de vorm van vier veelkleurige elementen (meestal rechthoekig).

  1998 – 2006

  MSN Search Logo 1998-2006

  Het debuut van het logo begon met de startup MSN Search. Het bord bestond uit drie hoofdelementen: twee woorden en een grafisch symbool. De eerste delen waren de naam van de service zelf, terwijl de tweede een Microsoft-vlinderpictogram vertegenwoordigde met vleugels in vier kleuren: blauw, groen, rood en geel. De afkorting “MSN” was in kleine letters, hoewel het in grote letters was. Het woord “Zoeken” had een klassieke spelling en bevatte een combinatie van hoofdletters en kleine letters.

  2006 – 2007

  Windows Live Search Logo 2006-2007

  Toen MSN Search werd vervangen door Windows Live Search, ondernamen de ontwikkelaars een herontwerp van het logo. Het begon er veel eenvoudiger uit te zien: een naam met het bekende Microsoft-logo. De tekst stond aan de rechterkant, het pictogram aan de linkerkant. De uitsplitsing tussen woorden was breed.

  2007 – 2009

  Live Search Logo 2007-2009

  Na het testen van de bètaversie hebben de ontwerpers het tekstgedeelte vereenvoudigd, waardoor alleen de zin “Live Search” overbleef. Ze maakten de letters dunner en sierlijker – net als in de openingsversie.

  2009 – 2013

  Bing Logo 2009-2013

  2009 was een keerpunt in de geschiedenis van het Bing-logo: het was toen dat de auteurs voor het eerst de nieuwe naam van de zoekmachine gebruikten. Net als voorheen legden ze de fundamentele nadruk op verbale aanduiding. Het embleem bestond uit “bing” in kleine letters met grote en ronde letters van dezelfde hoogte. Er was een oranje stip boven de “i” en de rest van de elementen waren blauw gekleurd. Voor “g” kozen de ontwerpers voor een gekrulde gehaakte staart.

  2013 – 2016

  Bing Logo 2013-2016

  Het nieuwe logo is een gedurfd geometrisch embleem met rechte randen en scherpe hoeken, dat doet denken aan een boemerang. Het pictogram stond links van de letters en zag er dankzij zijn scherpte erg innovatief uit. Kleine letters werden langwerpig en dun, en de afstand tussen de tekens werd groot. Beide delen van het logo (afbeeldingen en tekst) werden verenigd door één kleur: de ontwerpers schilderden ze in zandgeel.

  2016 – 2020

  Bing Logo 2016-2020

  De overgang van de dienst naar het volgende niveau werd gemarkeerd door het volgende herontwerp van het persoonlijke bord. Het kreeg een groene tint en een hoofdletter aan het begin van het woord “Bing”.

  2020 – heden

  Microsoft Bing Logo 2020-vandaag

  Toen het management van het bedrijf officieel aankondigde de service te hernoemen naar Microsoft Bing, vond de rebranding onmiddellijk plaats. Een herkenbaar pictogram van de eigenaar verscheen in het logo – een groot vierkant, verdeeld in vier identieke secties met verschillende kleuren. De ontwikkelaars hebben het tekstgedeelte uitgebreid door de naam van het bedrijf toe te voegen. Beide woorden zijn nu in letters van gemiddelde breedte en zijn uitgegrijsd.

  Logo lettertype en kleuren

  Bing Logo

  De visuele identificatie van een zoekmachine is altijd mee geëvolueerd. Hernoemen, testen, reviseren – elke overgang naar een hoger niveau kwam terug in het logo. Het resultaat is een huisstijl die goed herkenbaar is tussen andere zoekmachines. In wezen is de symbologie van Microsoft Bing geëvolueerd van meerdelig naar minimalistisch. Deze beweging had een tastbaar effect: na de lancering van de dienst in een nieuwe status (in 2009), is het huidige embleem radicaal anders dan het vorige.

  Om te benadrukken dat de zoekmachine tot de Microsoft-groep behoort, kozen de ontwerpers voor één spelling voor het logo. Daarom zijn beide woorden in de tekst gemaakt in het bedrijfslettertype Segoe. De letters “n” en “i” zijn hetzelfde als in het Windows-logo. Het bovenste “b” -element is identiek aan het “t” -formulier uit de kernsymbolen van Microsoft.

  Het kleurenschema van de zoekmachine komt volledig overeen met de kleur van het logo van het moederbedrijf. In beide versies zijn er blauw, rood, geel, groen (in het vierkante pictogram) en grijs (in het lettertype).