Bilma in NITV-update die de inheemse geschiedenis Australië weerspiegelt

NITV Logo

Bijna 10 jaar zijn verstreken sinds de eerste uitzending van de Australische gratis tv-zender NITV, die wordt uitgezonden door het SBS-netwerk. De tijd is gekomen voor veranderingen, de noodzaak om jezelf als natie te heroverwegen, wat visuele demonstratie vereist, bijbehorende veranderingen in de eigen identiteit — logo, omslag, strategie en merkstijl. Als onderdeel van de voortdurende veranderingen besteedt het merk in zijn programma’s meer aandacht aan het verleden van Australië, de vooruitzichten voor de ontwikkeling ervan, gebaseerd op eeuwenoude geschiedenis, tradities van kracht en veerkracht van inheemse volkeren, hun cultuur, die onlangs zijn begonnen te worden vergeten door degenen die afstammelingen zijn van immigranten, en de inheemse jeugd zelf. Er is een heel programma ontwikkeld, inclusief commercials, video’s en drukwerk, waar de populairste persoonlijkheden van het land aan deelnemen en worden geplaatst — Ernie Dingo en oom Jack Charles, Adam Goodes en Osher Günsberg, Archie Roach en Kerry O’Brien, Samantha Harris en Tim Minchin. Dit alles zal betrekking hebben op alle SBS-platforms en -kanalen, televisie-uitzendingen, radio en internet, sociale netwerken en alle media.

NITV Nieuw Logo

NITV begon zijn directe deelname aan de heropleving van nationale trots met de herziening van zijn eigen logo. Het belangrijkste element van het nieuwe merkimago zijn de traditionele Australische Aboriginal-muziekinstrumenten, die noodzakelijkerwijs worden gebruikt om het ritme van vocale gezangen te verslaan, waarvan de meeste deel uitmaken van de nationale rituelen. Deze stick — «clapperboard» is het symbool geworden van SBS Mercator. De slagen van deze instrumenten worden nu door het hele land gehoord, in navolging van hun ritme, mensen van verschillende nationaliteiten en rassen verenigend, verheerlijkend en hulde brengend aan de cultuur van inheemse volkeren. De elementen gecombineerd in één identiteit vertegenwoordigen nu gunstig het merk en daarmee het historische thuisland van de Australiërs.

Logo NITV

De update is uitgevoerd in nauwe samenwerking met First Nations Gilimbaa, een Australisch creatief bureau. Nieuwe doelen en doelstellingen van NITV werden effectief weerspiegeld in een nieuwe visuele presentatie, te beginnen met het gebruik van het originele kleurenpalet. De keuze van haar tinten werd geïnspireerd door de aard van het continent. Het wordt gedefinieerd door vier karakteristieke soorten van de natuurlijke wereld — een woestijn, een zone met struiken, een gebied met zoet water, een kustlijn die wordt gewassen door zout water. De tinten die kenmerkend zijn voor deze gebieden zijn de belangrijkste kleuren geworden die de visuele identiteit van het merk weerspiegelen. Om het gecreëerde effect te versterken en aanvullende doelen en doelstellingen weer te geven, werd een secundair palet gebruikt, dat veel werd gebruikt bij het bouwen van blogs en merkpagina’s op sociale netwerken, geïnspireerd door de unieke kleuren van het regenwoud.

NITV Voor en Na Logo (geschiedenis)

Er werd ook een textuur gebruikt die een van de fundamenten van het continent weerspiegelt — de aarde, waarin iedereen die zichzelf als een echte Australiër beschouwt, ongeacht waar hij zich bevindt, steun en kracht vindt.