Billie Eilish Logo

  Billie Eilish Logo

  De volledige naam van Billie Eilish is Billie Eilish Pirate Baird O’Connell. Ze is een Amerikaanse zangeres en songwriter. De zangeres werd geboren in Los Angeles, Californië in december 2001 en vestigde zich voor het eerst in 2015 toen ze het nummer Ocean Eyes op SoundCloud presenteerde. Toen vestigde een dochteronderneming van Interscope Records, Darkroom, de aandacht op haar. De songwriter en producer is Patrick O’Connell, de broer van de zanger. Haar debuutalbum kwam uit in 2017 en heette Don’t Smile at Me. Het bereikte meteen de top 15 van verschillende landen over de hele wereld, waaronder de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk en Australië.

  Betekenis en geschiedenis

  Billie Eilish Logo Geschiedenis

  Wat is Billie Eilish?

  Billie Eilish is een model en een populaire Amerikaanse zangeres, de eerste persoon geboren in de 21e eeuw die bovenaan de muziekclassificatie van de Hot 100 stond. Ze is ook de ontvanger van alle vier de grote Grammy-awards (in 2020).

  Billie Eilish groeide op in een creatieve sfeer: haar ouders moedigden kinderen aan om zich uit te drukken en alles te ontdekken waarin ze geïnteresseerd waren. En een van de primaire interesses waren kunst, muziek, dans, acteren. De moeder van de zangeres is een lerares, actrice en scenarioschrijver, haar vader is een bouwer met ervaring in het filmen in speelfilms. Bovendien zijn ze allebei amateurmuzikanten.

  Het meisje woonde in het Highland Park-gebied. De moeder leerde Eilish en haar broer zelf de basis van songwriting. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Patrick O’Connell, die 4 jaar ouder is dan zijn zus, aan het begin van de carrière van de zanger al schreef, zijn eigen werken produceerde en ze zong met zijn eigen groep. Het eerste echte nummer van de zangeres was een compositie over een zombie, geïnspireerd op de tv-serie The Walking Dead. Ze componeerde het op 11-jarige leeftijd.

  Het meisje probeerde in te breken bij een actrice, nadat ze verschillende audities had bijgewoond. Maar ze vond ze niet leuk – Eilish hield van de opname van de achtergronddialogen die werden gebruikt voor de extra scènes. In deze richting werkte ze aan een aantal beroemde films, waaronder de X-Men-serie. Terwijl ze probeerde het podium op te komen, nam Billie Eilish ook deel aan talentenjachten en sloot ze zich aan bij het Los Angeles Children’s Chorus toen ze 8 jaar oud was.

  Glorie aan de zangeres kwam later – in 2015, samen met haar debuutnummer Ocean Eyes. Om niet te verdwalen en herkenbaar te worden, gebruikte ze individuele logo’s. Ze dienden ook als covers van muziekalbums. In totaal zijn er vier persoonlijke tekens in haar carrière.

  2016 – heden

  Billie Eilish Logo 2016-vandaag

  De artiest heeft één grafisch embleem. Elke keer dat een nieuw album wordt uitgebracht, wordt er een inscriptie in een andere stijl aan toegevoegd. Het icoon heet Blohsh en is een scheef menselijk beeldje. Zijn hoofd is gekanteld, zijn linkerschouder is verlaagd en zijn rechterbeen is geheven bij het lopen. Je krijgt de indruk dat iemand loopt, duidelijk naar voren stapt. De figuur bestaat uit een cirkel die het hoofd voorstelt, langwerpige kegels die armen en benen voorstellen, en een verticale rechthoek die wordt gebruikt voor de romp.

  Als teken van rebelse geest en verhoogde energie is het logo van de zanger in zuurgroen geschilderd. Maar het komt in andere kleuren en wordt op verschillende manieren gespeeld. Er zijn verschillende versies: een groene man op zwart en dus zwart op groen. Er is een figuur met stevig gevouwen handen en een zwarte lijn omcirkeld langs de rand. Er zijn opties met een stereo-effect, in vuur en vlam, in een betegelde vorm, in een lichtgrijze lijst. Een blanke wordt gebruikt tegen een donkere achtergrond, evenals een figuur met een gedempte groene tint.

  2016 – 2018

  Billie Eilish Logo 2016-2018

  Dit embleem verscheen voor het eerst in Don’t Smile at Me (EP). Ze stond ook op de officiële website van de zangeres. De inscriptie lijkt op een onneembare vestingmuur, waarin geen enkele doorgang is. Deze indruk ontstaat door de voor- en achternaam van de uitvoerder te combineren. “BILLIEEILISH” is in hoofdletters afdrukbare tekens. De letters zijn vet, glad en gelijkmatig.

  2018 – 2019

  Billie Eilish Logo 2018-2019

  In 2018 werden de woorden gesplitst en verscheen er een lichte helling naar rechts in de inscriptie. De letters zijn nu driedimensionaal, wit en zwart, met schaduwen aan de onderkant en rechterkant. De achtergrond wordt gespeeld door een lange horizontale rechthoek. Het is zwart geverfd.

  2019 – heden

  Billie Eilish Logo 2019-2021

  Billie Eilish Logo 2021-vandaag

  Het derde type embleem werd recentelijk gebruikt – voor het debuutalbum When We All Fall Asleep, Where Do We Go? Hij wordt ook gepresenteerd op de webbron van de zanger. De inscriptie is niet gemaakt in een officieel lettertype, maar in een persoonlijk, met de hand gemaakt. Daarom is elke letter uniek: ze hebben een verschillende breedte en hoogte. Bovendien is het eerste woord groter dan het tweede en lijken de letters naar het einde toe af te nemen. De vuile lila kleur verzachtte het contrast tussen de tekst en de zwarte achtergrond. De voor- en achternaam van de uitvoerder worden apart geschreven.

  Billie Eilish koos voor een permanent icoon dat zonder enige verandering van logo naar logo overgaat. Dit is een schematische figuur van een man met één gebogen schouder. De stijl van het tekstgedeelte verandert van zakelijk naar informeel.

  Logo lettertype en kleuren

  Billie Eilish Logo

  Voor de eerste versie van het embleem werd het lettertype Neue Helvetica goedgekeurd, wat ook lijkt op TS Block. De letters zijn stevig, breed en glad. De tweede versie gebruikt cursief Akzidenz Grotesk. Haar stijl is vergelijkbaar met die van LHF Convects Full. Voor het derde logo wordt de voorkeur gegeven aan een aangepast lettertype dat lijkt op tekens die op de muur zijn gekrabbeld. Tegelijkertijd liggen ze dicht bij de real-life ReadMyHand Pro en Basquiat Irregular Wide fonts.

  Logo Billie Eilish

  Het kleurenschema is donker agressief. Een combinatie van zwart en neon groen overheerst. Giftig geel, wit, lila-grijs zijn ook aanwezig.