Bijgewerkte Sanofi levert levensveranderende therapie

Sanofi Logo

Sanofi is een Frans zorgbedrijf opgericht in 1973 dat voortdurend zijn mogelijkheden en aanbod uitbreidt. De belangrijkste aandachtspunten zijn onderzoek, ontwikkeling en productie van geneesmiddelen die het gebruik van mogelijk levensveranderende behandelingen bevorderen, evenals effectieve bescherming met de nieuwste vaccins voor mensen over de hele wereld. Het merk is gevestigd in Parijs, Frankrijk, met kantoren in meer dan 100 landen. De producten van het merk hebben een breed scala aan toepassingen, waaronder immunologie, ontstekingsprocessen, oncologie en zeldzame ziekten, waaronder bloed, op het gebied van neurologie. Dit alles heeft geleid tot de noodzaak om anders te gaan kijken naar de eigen visualisatie om te kunnen aansluiten bij de visuele beleving als merk van de toekomst.

Sanofi Nieuw Logo

De hoofdtaak van de vernieuwde visualisatie was niet alleen het vormen van een andere identiteit, maar ook het demonstreren van nieuwe doelen. Een belangrijk punt was de accentverschuiving van de presentatie van het merk als grote onderneming naar zijn profiel — de medische richting en moderniteit. Tegelijkertijd weerspiegelt de nieuwe identiteit de belangrijkste wens om de huidige medische praktijk te transformeren. Het nieuwe merk bleek ambitieus en gaf een krachtig signaal, waargenomen binnen het bedrijf en daarbuiten, en zorgde voor een duidelijke perceptie van de overgedragen informatie. Dit wordt gewaarborgd met behulp van eenvoudige en dynamische codes die typisch zijn voor de technologische industrie.

Logo Sanofi

De nieuwe identiteit is begrijpelijker en aantrekkelijker. Tegelijkertijd versterkt de aanwezigheid van een bedrijfslogo deze effecten alleen maar. Het schreefloze lettertype is gemakkelijk te lezen en heeft in het oog springende verleidelijke elementen, zoals de «haak» van de «s» onder de basislijn, terwijl de «a» en «o» zijn ontworpen om visueel te zweven. Aantrekkelijke symmetrie van het tekstblok wordt verzekerd door de afronding van de onderste delen van de elementen, in strikte overeenstemming met de constructie van de gehele compositie. De oorspronkelijke oplossing is niet de ideale ronding van de contouren van de stippen, die warmte, levendigheid en eigenheid aan de hele visualisatie toevoegt.

Sanofi Voor en Na Logo (Geschiedenis)

Individualiteit wordt gehandhaafd door de familie van gebruikte lettertypen — met en zonder schreef. De sans-serif zorgt voor de visuele schoonheid van het blok, terwijl de serif-versie de aantrekkingskracht vergroot en een unieke look creëert door de originele uitvoering van uitstulpingen die lijken te zijn gemaakt met oogdruppels. Alle ontworpen app-pictogrammen laten de directe verbinding met gezondheid en lichaam op een dramatische manier zien en bieden een visueel inzicht in het profiel van het merk.