Bijgewerkte HomeAid West Lothian breidt zijn mogelijkheden uit

HomeAid West Lothian Logo

HomeAid West Lothian is in 1996 opgericht om gebruikte meubels te recyclen. Tijdens zijn ontwikkeling heeft het merk zijn capaciteiten uitgebreid en effectieve ondersteuning geboden aan leden van de gemeenschap op het gebied van vorming en huishouding. Door een nieuwe richting in te slaan om vitale gebruikte meubels en huishoudelijke apparaten, maar in goede en werkende staat tegen betaalbare prijzen te leveren aan mensen die met sociale en economische uitsluiting worden geconfronteerd, is het bedrijf bijzonder populair geworden. Het contingent bestaat uit gezinnen met een laag inkomen, alleenstaande ouders, voormalige daklozen die hebben besloten hun levensstijl te veranderen. Tegelijkertijd hebben de activiteiten van het bedrijf een gunstig effect op het behoud van het milieu, dankzij de efficiënte recycling van verouderde huishoudelijke artikelen en de doordachte herverdeling van nog functionele elementen. Om de essentie ervan vollediger en nauwkeuriger te onthullen, besloot het merk zijn visuele identiteit te wijzigen.

HomeAid West Lothian Nieuw Logo

Duiven werden het symbool van het merk, dat met hun deelname de creatie van een originele visualisatie inspireerde. De kenmerkende zorg van de duiven voor hun kuikens, die onder meer tot uiting komt in het constant bouwen van nesten voor het fokken van nakomelingen, is de basis geworden voor het creëren van een sterk visueel effect en naamsbekendheid. Om dit effect te versterken en de visualisatie verder uit te breiden, werd een levendig kleurenpalet van rijke rode en zachte roze tinten gebruikt. Verenkleed en twijgen voor nesten, de belangrijkste visuele elementen van de compositie, zijn bepalende troeven geworden voor het creëren van de nodige merkatmosfeer.

Logo HomeAid West Lothian

De vorming van een gemeenschappelijke identiteit droeg bij aan de ontwikkeling van een complete marketingset van de meest effectieve materialen die zorgen voor een succesvolle promotie. Er werd gebruik gemaakt van verschillende drukmiddelen en digitale technieken. Ansichtkaarten, tags, sociale skins, een website en zelfs een tent voor een busje — ze zijn allemaal gemaakt met de gemeenschappelijke wens om de effectiviteit van de nieuwe visualisatie te waarborgen, deze aantrekkelijker en unieker te maken. Het nieuwe logo heeft een schattige charme en een allegorische benadering. De mogelijkheid om een ​​huis te bouwen van meubels met de constante aanwezigheid van een duif, die ook bezig is met het creëren van een nest boven de verbale module, geeft de compositie een speciale informatieve inhoud. Een vet lettertype met een dikke lijn voegt zachtheid toe aan de vriendelijkheid en aantrekkingskracht van het logo.

HomeAid West Lothian Voor en Na Logo (Geschiedenis)