Bijgewerkt Brewgooder — een nieuwe geschiedenis van het biermerk

Brewgooder Logo
Het Britse drankverpakkings- en drankenmerk Thirst is betrokken geweest bij de ontwikkeling van een nieuwe visuele identiteit voor de Schotse brouwer Brewgooder. De beslissing over de noodzaak van dringende veranderingen in het eigen imago werd genomen door het management van de brouwerij na een bezoek aan Nepal, waar het op werkbezoek was op zoek naar nieuwe plaatsen voor zijn uitbreiding en nieuwe punten opende. Onverwacht kampte het bedrijf met het probleem van de beschikbaarheid van schoon water in de regio, waardoor de dreiging van uitbraken van (infectieuze) ziektes hier constant hoog is. De situatie trof het hoofd van het bedrijf zo erg dat er onmiddellijk werd besloten tot diepgaande deelname aan het programma voor de zuivering en levering van schoon water op plaatsen waar zich problemen voordoen die vergelijkbaar zijn met die in Nepalezen. Er is een samenwerkingsovereenkomst getekend met de niet-gouvernementele liefdadigheidsorganisatie Charity Water.

Brewgooder Nieuw Logo

In het licht van de nieuwe richtingen die voor Brewgooder opengingen, was er een dringende behoefte om veranderingen aan te brengen in de productietechnologie van zijn eigen product, evenals om het imago van het bedrijf te veranderen. Dit laatste vereiste het creëren van een nieuwe stijl die deze veranderingen weerspiegelde, terwijl Brewgooder-bierconsumenten werden aangemoedigd om deel te nemen aan gezamenlijke crowdfunding, lid te worden van een nieuwe gemeenschap, de inspanningen van het bedrijf bij het oplossen van problemen met schoon water en het streven naar verbetering van de kwaliteit van bier in de wereldwijde brouwerij-industrie populair te maken.

Logo Brewgooder

Zo’n grote schaal van het nieuwe project stelde hoge eisen aan de ontwikkelaar van de nieuwe huisstijl, het bureau Thirst. De nieuwe visuele identiteit moest meer stimuleren dan alleen de verkoop. Hiermee rekening houdend, evenals de opkomst van nieuwe Lager-lijnen, die de aanwezigheid van zuiver water aangaven, herdacht Thirst de kleurenversie van het ontwerp van containers en blikjes, spelend op een combinatie van heldere, aantrekkelijke tinten van het palet. Oranje werd de hoofdkleur van het merk, waardoor het een drager van optimisme en positiviteit werd, waarbij elk blikje zonnewarmte kreeg. In een harmonieuze combinatie met kristalhelder wit met een golfachtige applicatie van verf op containers, is het een symbool geworden van solidariteit in één verlangen om de gestelde doelen te bereiken. De nieuwe stijl is totaal anders dan de traditionele beeldtaal van ambachtelijk bier. Brewgooder is een baken van een positief en progressief begin.

Brewgooder Voor en Na Logo (geschiedenis)

Tegen deze achtergrond is de strikte en laconieke uitvoering van het logo in het zwart — de naam van het bedrijf, uitgevoerd in het monotype FS Rosa, een accentelement geworden voor elk type reclameproduct van het bedrijf, inclusief het ontwerp van de blog en website.