BGE zet Exelon af en introduceert een nieuwe kijk op identiteit

BGE Logo

BGE – The Baltimore Gas and Electric Company heeft zijn transformatie voltooid met de spin-off van Exelon. In de geschiedenis van het bedrijf was dit een belangrijke mijlpaal die enkele veranderingen vereiste, ook in de visuele identiteit. Door veilige, betrouwbare en betaalbare energie te leveren, heeft het merk al lang een reputatie opgebouwd als een solide en verantwoordelijk bedrijf. Alle huidige veranderingen zijn gericht op het bieden van een schonere en mooiere toekomst voor elke klant en gemeenschap, terwijl ze zich houden aan één enkel doel: Path to Clean. Dat betekent streven naar zero emissie door gebruik te maken van de nieuwste energieoplossingen. De nieuwe visualisatie leverde daardoor niet alleen informatie op, maar vertelde ook over veranderingen en perspectieven. Door het logo te actualiseren en de bedrijfskleuren te wijzigen in meer informatieve kleuren, kon het merk zijn plaats in het bedrijf demonstreren en de drijvende krachten achter de huidige verbeteringen aanwijzen. Tegelijkertijd bevestigde de visualisatie de wens van het merk om de kwaliteit van de dienstverlening te verbeteren.

BGE Nieuw Logo

De nieuwe visualisatie zorgde voor één koppeling naar Exelon en vijf andere bedrijven. Het weerspiegelde de collectieve inzet voor de verplichte bevrediging van de behoeften van elke klant. Het proces van een volledige identiteitsverandering is ontworpen voor meerdere jaren, wat wordt veroorzaakt door de noodzaak om de last voor klanten tot nul terug te brengen. Het nieuwe symbool van het bedrijf is een voorwaardelijke weergave van energie in de vorm van golfsymbolen rond een cirkel met een negatieve binnenruimte. Het bord is gemaakt in een gemengd kleurenschema, dat wordt gepresenteerd in een gradiëntovergang van nieuwe bedrijfskleuren — van lila naar lichtgroen, wat in zekere zin een echo vormt met de historische kleuren van het merk.

Logo BGE

Rechts van het «energie»-teken staat de naam, in kleine letters, rond en schreefloos. Het krachtige en aantrekkelijke effect heeft een enorme impact op de memorabiliteit van het logo. Het lettertype is goed leesbaar in elk formaat, zowel in typografische als digitale media. Daaronder staat de zin — AN EXELON COMPANY, uitgevoerd in een dun lettertype in dezelfde lila tint. Grootteverhoudingen van lettertypen zorgen voor de vereiste visuele perceptie van echte relaties in de structuur.

BGE Voor en Na Logo (Geschiedenis)

Het logo is gemaakt in overeenstemming met de moderne eisen. De beknoptheid zorgt voor gemak van onthouden en merkherkenning. Het gebruik van moderne technologieën zorgde voor de helderheid en hoogwaardige reflectie van het logo en alle schakeringen van het kleurenpalet.