Bethesda Logo

  Bethesda Logo

  Bethesda Softworks is een dochteronderneming van ZeniMax Media Inc., gespecialiseerd in de productie van computerspellen. Het werd opgericht in 1986 en is beroemd geworden door zijn bestverkochte boeken zoals Fallout, Skyrim, Oblivion en Morrowind. In 2001 verlieten 2 studio’s de divisie, genaamd Bethesda Game Studios. Ze begonnen videogames te ontwikkelen en Bethesda Softworks publiceerde ze.

  Betekenis en geschiedenis

  Bethesda Logo Geschiedenis

  Aanvankelijk was het bedrijf eigendom van Media Technology Limited. In 1999 werden ze gekocht door de holding ZeniMax Media Inc. en in 2020 werden ze allemaal onderdeel van Microsoft Corporation. Regelmatige eigendomsveranderingen en herstructureringen hebben gevolgen voor het merk Bethesda, dus het heeft minimaal 5 logo’s in verschillende stijlen.

  1986 – 1993

  Bethesda Logo 1986-1993

  Toen Bethesda Softworks een divisie werd van Media Technology Limited, werden de eerste games gemarkeerd met een rechthoekig embleem met twee geometrische vormen in de vorm van de letters “B” en “S”. Elementen met een regenbooggradiënt vielen helder op tegen een lichte zanderige achtergrond. Onderaan stond de naam van het bedrijf in gestileerde zwarte letters.

  1986 – 2000

  Bethesda Logo 1986-2000

  Gelijktijdig met het eerste logo werd een andere versie gebruikt – een donkergrijze rechthoek met een witte inscriptie “BETHESDA SOFTWORKS”. De ontwerpers kozen voor een ongebruikelijk lettertype, bestaande uit schetsmatige veelhoekige karakters.

  2001 – 2010

  Bethesda Logo 2001-2010

  In 1999 ging het bedrijf over naar een nieuwe eigenaar – ZeniMax Media Inc. Daarna gaf ze een nieuwe merknaam en keurde ze een eenvoudig logo goed in de vorm van een driekleurige letters. De B ​​in BETHESDA was in hoofdletters en rood, en de rest van de letters waren in kleine letters en grijs. Het tweede deel van de naam stond in de rechter benedenhoek en werd uitgevoerd in zwarte hoofdletters. Linksboven hebben de ontwerpers een speciaal icoon geplaatst: een zwart vierkant met een wit midden. Hetzelfde element is te vinden op het embleem van de ZeniMax-mediaholding.

  2001 – heden

  Bethesda Game Studios Logo 2001-vandaag

  In 2001 gingen Bethesda Softworks en Bethesda Game Studios uit elkaar. Alle ontwikkelaars zijn overgestapt naar de nieuwe structuur, die een apart logo heeft gekregen. Het bevat de volledige naam van het bedrijf en een gestileerde uitrusting die lijkt op een Fallout kluisdeur. Maar aangezien de Fallout-licentie pas in 2004 werd verkregen, speculeren velen dat BGS tot dan toe geen eigen logo had. Dit wordt bevestigd door de allereerste dozen met games zonder de merknaam van de ontwikkelaar.

  2010 – heden

  Bethesda Logo 2010-vandaag

  In 2010 voerde Bethesda Softworks een klein herontwerp uit. Dit is hoe het huidige symbool verscheen – een zwarte inscriptie “BETHESDA” met een vierkant in de linkerbovenhoek. Deze versie bestaat al lang, maar is niet eerder als hoofdlogo gebruikt.

  Logo lettertype en kleuren

  Bethesda Logo

  Bethesda Softworks is de uitgever van pc-games en Bethesda Game Studios is de ontwikkelaar. Het zijn twee verschillende bedrijven met aparte logo’s. Ze hebben alleen een zwarte inscriptie gemeen, de rest van de details is anders. Het belangrijkste merkteken van de uitgever is een zwart vierkant met een wit midden, hetzelfde als op het logo van ZeniMax Media Inc. De videogame-ontwikkelaar is te herkennen aan de afbeelding van de uitrusting, die qua kunststijl lijkt op de deuren van Fallout.

  Logo Bethesda

  Er zijn inscripties op de logo’s van beide bedrijven, maar ze zijn alleen verenigd door het zwart-witte palet. Voor Bethesda Softworks hebben ontwerpers gekozen voor een van de meest populaire neo-groteske lettertypen: Helvetica Bold. De naam Bethesda Game Studios staat op zijn beurt in het geometrische lettertype Square 721 Extended. Alle letters zijn hoofdletter, hoekig en schreefloos.