BET verandert zijn visuele beeld

BET Logo

Het in 1980 opgerichte Amerikaanse merk Black Entertainment Television, een toonaangevende aanbieder van amusementsprogramma’s over zwarte cultuur, heeft de huidige veranderingen in zijn nieuwe identiteit weerspiegeld. Gedurende de gehele periode van zijn werking heeft het merk zijn richting actief gepromoot in de vorm van sociale, muzikale, nieuwsverhalen en thematische programma’s. Aanvankelijk op het USA Network als een blok van twee uur op vrijdagavond, is het na 3 jaar uitgegroeid tot een onafhankelijke tv-zender. Sinds 2001 heeft de zender de BET Awards in het leven geroepen, die de belangrijkste troef van het bedrijf zijn geworden. Het kanaal is voortdurend in ontwikkeling en breidt zich uit en heeft al verschillende nieuwe netwerken gecreëerd die onmiddellijk populair zijn geworden — BET Her, BET Jams en BET Soul. Vorig jaar introduceerde het merk zijn nieuwe look, die voor de 6e keer sinds zijn oprichting veranderingen ondergaat, vanwege de snelle groei van het bedrijf, evenals de eisen van moderniteit voor elke visualisatie.

BET Nieuw Logo

40 jaar trouwe dienst aan de zwarte gemeenschap, haar cultuur en kernwaarden verheerlijkend, het kanaal is het enige bedrijf dat dit alles op de meest open, volledige en diepgaande manier vertegenwoordigt. Het is om deze reden dat de update de meest serieuze aanpak vereiste die gepaard ging met een volledige heroverweging. Het creëren van een nieuwe identiteit heeft een revolutie teweeggebracht in de wereld van branding en biedt de mogelijkheid voor constante voortdurende modernisering, waardoor het in korte tijd relevant en veelbelovend is, zonder te worden beïnvloed door de tijd.

Logo BET

Rekening houdend met alle kenmerken en doelstellingen van het merk, is het belangrijkste concept het zwarte canvas als het hart van een nieuwe visuele identiteit. Zo werd het idee van een enkele plek weerspiegeld, waar zwarte talenten, zwarte dromers en zwarte zendermakers samenkomen. In de kern is visualisatie een cultureel statement geworden. Deze look was de katalysator voor een creatieve benadering van de ontwikkeling van logo-ontwerpen. De basis was het zwarte vierkant, dat flexibiliteit en dynamiek heeft, waardoor het brede mogelijkheden krijgt om verschillende vormen van eigen zelfexpressie te verwerven. Maar aan het einde streven deze vormen er altijd naar om terug te keren naar hun primaire neutrale staat, waarbij ze de constantheid van identiteit bevestigen aan de oorspronkelijke fundamenten.

BET Voor en Na Logo (Geschiedenis)

Bij het maken van het logo zijn drie initiële lettervormen en het stersymbool behouden, wat een nieuw, doordacht uiterlijk kreeg. Tegelijkertijd werd elk van de submerken eigenaar van een uniek logo op basis van het principe van gemeenschap en eenheid. De visuele verbinding met het hoofdmerk wordt harmonieus gecombineerd met hun eigen stem dankzij de flexibiliteit van het systeem om nieuwe functies toe te voegen aan de organische opbouw van de gehele grafische architectuur.